04/07/2021 04/07/2021 Πτυχία νοσηλευτικής απονεμήθηκαν σε 53 άτομα, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους στην Τεχνική Σχολή Αγίου Δημητρίου των Aδελφών του Eλέους. Οι απόφοιτοι θα εργαστούν σε πολυκλινικές και νοσοκομεία του Τμήματος Υγείας της Μόσχας, στην Κεντρική Νοσοκομειακή Κλινική του Αγίου Αλεξίου, Μητροπολίτη Μόσχας, ενώ κάποιοι εξ αυτών θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιατρικά...
04 Ιουλίου, 2021 - 17:06
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2021 - 17:01

Μόσχα: Πτυχία σε 53 νοσηλευτές από την Κρατική Σχολή Αγίου Δημητρίου

Διαδώστε:
Μόσχα: Πτυχία σε 53 νοσηλευτές από την Κρατική Σχολή Αγίου Δημητρίου

Πτυχία νοσηλευτικής απονεμήθηκαν σε 53 άτομα, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους στην Τεχνική Σχολή Αγίου Δημητρίου των Aδελφών του Eλέους. Οι απόφοιτοι θα εργαστούν σε πολυκλινικές και νοσοκομεία του Τμήματος Υγείας της Μόσχας, στην Κεντρική Νοσοκομειακή Κλινική του Αγίου Αλεξίου, Μητροπολίτη Μόσχας, ενώ κάποιοι εξ αυτών θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιατρικά ιδρύματα.

Επιμέλεια-Μετάφραση για το ope.gr: Ευγενία Δίτσα

Την ημέρα της αποφοίτησης, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Τσάρου Δημητρίου στο πρώτο νοσοκομείο της πόλης. Μάλιστα, την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πνευματικός της σχολής, πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Πρόνοιας και Ευποιίας της Εκκλησίας, επικεφαλής της Επιτροπής νοσοκομειακών υπηρεσιών στο Επισκοπικό Συμβούλιο της Μόσχας, Επίσκοπος Ορέχοβο Ζούγιεβο κ. Παντελεήμων. Στο τέλος της λειτουργίας, ο επίσκοπος απευθύνθηκε στους μελλοντικούς νοσηλευτές, λέγοντας:

«Μπορούμε να καταλάβουμε αν είμαστε Χριστιανοί μόνο όταν στραφούμε στο κείμενο του Ευαγγελίου και να το συγκρίνουμε με αυτό που συμβαίνει στην ψυχή μας. Όταν επιθυμήσετε με όλη σας την καρδιά να ζήσετε με πλήρη πίστη, ο ίδιος ο Κύριος θα σας κανονίσει έναν τρόπο ζωής, όχι μόνο ανεκτό, αλλά και ευτυχισμένο. Η αντίσταση και η εκδίκηση υποκινούν τον θυμό, ο οποίος περνά από ένα άτομο στην οικογένειά του και στη συνέχεια από γενιά σε γενιά. Πρέπει να θυμόμαστε αυτά τα λόγια και όλα όσα λέει ο Κύριος στην επί του όρους ομιλία».

Προ της απονομής των πτυχίων ο Επίσκοπος δώρισε σε κάθε απόφοιτο το Ευαγγέλιο.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εκπαίδευσης στη Σχολή Αγίου Δημητρίου είναι η διδασκαλία επιστημονικών πνευματικών και ηθικών περιεχομένων. Έτσι, μεταξύ των θεμάτων της ειδικότητας, οι απόφοιτοι μελέτησαν τα πνευματικά θεμέλια της ευσπλαγχνίας. «Διδάσκουμε στους μαθητές να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς ως τον πλησίον τους, ως δικούς τους ανθρώπους, και να ασκούν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες από την άποψη αυτής της προσέγγισης», σημείωσε ο διευθυντής της Σχολής, Αλεξέι Κονοπατσένκοφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι απόφοιτοι έκαναν την πρακτική τους στις «κόκκινες» ζώνες νοσοκομείων και κλινικών, παρέχοντας βοήθεια σε ασθενείς με λοίμωξη από κορωνοϊό COVID-19. Ακριβώς γι’ αυτό, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους μαθητές της Σχολής των Αδελφών του Ελέους.

Η σχολή του Αγίου Δημητρίου των Αδελφών του Ελέους ήταν το πρώτο και παραμένει μέχρι σήμερα το μοναδικό κρατικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Ρωσία για την εκπαίδευση των αδελφών του ελέους/νοσοκόμων. Εδώ λαμβάνουν δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, μετά την ολοκλήρωση της οποίας αποκτούν κρατικά διπλώματα.

Το σχολείο προσπαθεί να συνδυάσει προηγμένες σύγχρονες γνώσεις περί φροντίδας και νοσηλευτικής ασθενών με την παράδοση της διακονίας των αδελφών του ελέους, οι οποίες όχι μόνο παρέχουν εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη στους ασθενείς, αλλά και τους υποστηρίζουν πνευματικά.

Οι απόφοιτοι της Σχολής εργάζονται στο Εκκλησιαστικό Νοσοκομείο του Αγίου Αλεξίου, καθώς και σε πολλά κοινωνικά προγράμματα της Ορθόδοξης Υπηρεσίας “Έλεος”, που αποτελεί την μεγαλύτερη εκκλησιαστική υπηρεσία ανακούφισης ασθενών στη Ρωσία. Μεταξύ των έργων της υπηρεσίας είναι και ο Ξενώνας «Άγιος Σπυρίδωνας» για ηλικιωμένους και σοβαρά ασθενείς, η υπηρεσία  κατ ‘οίκον επισκέψεων, μια υπηρεσία νοσοκομειακής περίθαλψης, μια υπηρεσία ανακουφιστικής φροντίδας για μολυσμένους με HIV και άλλα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων