05/08/2020 05/08/2020 Περισσότερα από 40 εκατ. δολάρια συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από χορηγούς και ενορίες για την ανέγερση Ορθόδοξων Εκκλησιών στη Μόσχα, δήλωσε ο αναπληρωτής της Κρατικής Δούμας Βλαντιμίρ Ρέζιν, επικεφαλής του Προγράμματος “200”. Στόχος του προγράμματος αυτού, είναι να μπορεί κάθε πιστός να έχει πρόσβαση με τα πόδια από το σπίτι του σε μία εκκλησία. Σύμφωνα με...
05 Αυγούστου, 2020 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2020 - 8:31

Ρωσία: 40 εκατ. δολ. ετησίως για νέους ναούς

Διαδώστε:
Ρωσία: 40 εκατ. δολ. ετησίως για νέους ναούς

Περισσότερα από 40 εκατ. δολάρια συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από χορηγούς και ενορίες για την ανέγερση Ορθόδοξων Εκκλησιών στη Μόσχα, δήλωσε ο αναπληρωτής της Κρατικής Δούμας Βλαντιμίρ Ρέζιν, επικεφαλής του Προγράμματος “200”. Στόχος του προγράμματος αυτού, είναι να μπορεί κάθε πιστός να έχει πρόσβαση με τα πόδια από το σπίτι του σε μία εκκλησία.

Σύμφωνα με τον Ρέζιν, ο μεγαλύτερος ευεργέτης και δωρητής είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι, οι Μοσχοβίτες, κάτοικοι των συνοικιών της πόλης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πιστοί εργάζονται για την πνευματική τους ανάπτυξη, για τη διατήρηση των παραδοσιακών θεμελίων των οικογενειών τους και για την αναβάθμιση των περιοχών της πόλης τους: “Ο λαός μας είναι σοφός και πιο διορατικός από πολλούς πολιτικούς. Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πώς να χτίσουν ένα μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια τους”, δήλωσε ο βουλευτής.

Προς το παρόν, υπάρχουν 28 εκκλησίες που λειτουργούν στη βορειοδυτική περιοχή της Μόσχας, εκ των οποίων 6 είναι υπό κατασκευή και άλλες τρεις έχουν προγραμματιστεί. Σύμφωνα με την έκθεση του 2018, 85 εκκλησίες χτίστηκαν στη Μόσχα σε διάστημα 8 ετών. Επισημαίνεται ότι η Ρωσική Εκκλησία ιδρύει κατά μέσο όρο 1.000 ενορίες κάθε χρόνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων