17/09/2020 17/09/2020 Περισσότερα από 600 προγράμματα που βοηθούν εξαρτημένα άτομα οργανώνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Όπως αναφέρει  σε άρθρο του ο Βαλερί Ντορόνκιν, επικεφαλής του  Κέντρου Συντονισμού για την Καταπολέμηση του Αλκοολισμού του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Ρωσία είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα απεξάρτησης. “Η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένα μεγάλο...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 12:31

Ρωσία: 600 Ορθόδοξα προγράμματα απεξάρτησης

Διαδώστε:
Ρωσία: 600 Ορθόδοξα προγράμματα απεξάρτησης

Περισσότερα από 600 προγράμματα που βοηθούν εξαρτημένα άτομα οργανώνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Όπως αναφέρει  σε άρθρο του ο Βαλερί Ντορόνκιν, επικεφαλής του  Κέντρου Συντονισμού για την Καταπολέμηση του Αλκοολισμού του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Ρωσία είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα απεξάρτησης.

“Η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένα μεγάλο χτύπημα για τις οικογένειες. Μια καμένη γη δημιουργείται γύρω από τους ανθρώπους που πίνουν και τα παιδιά τους αναγκάζονται να επωμιστούν αυτό το βάρος. Από την παιδική ηλικία, είχα στο περιβάλλον μου ανθρώπους που υπέφεραν από τις συνέπειες του αλκοολισμού. Ξέρω πολλές ιστορίες, εντυπωσιακές και συχνά φρικτές” υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Στα ορφανοτροφεία, τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από οικογένειες που έχουν διαλυθεί λόγω αλκοόλ. Όταν και οι δύο γονείς πίνουν αλκοόλ συχνά γίνονται βίαιοι. Τα παιδιά  τα βλέπουν όλα αυτά”.

“Σε τέτοιες οικογένειες, τα παιδιά ανησυχούν για το αν οι γονείς τους θα επιστρέψουν στο σπίτι τους, και αν το κάνουν, τότε σε ποια κατάσταση θα είναι”

“Στην ενήλικη ζωή τους τα παιδιά αυτά, είναι πιο δύσκολο για αυτούς να επικοινωνούν με άτομα γύρω τους. Συχνά ζουν σε απομόνωση, φοβούνται κάθε θόρυβο, υποφέρουν από αϋπνία και κρίσεις πανικού. Το αυξημένο άγχος, ο συνεχής φόβος, τα αισθήματα ντροπής, η εγκατάλειψη και η μελαγχολία είναι ένα χαρακτηριστικό της ψυχής του παιδιού. Όταν ένα παιδί βλέπει κάτι φοβερό, τότε αρχίζει να αισθάνεται ενοχές γι ‘αυτό” υπογραμμίζει.

“Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αλκοολικές οικογένειες έχουν PTSD. Αυτό το σύνδρομο μελετήθηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες σε βετεράνους πολέμου του Βιετνάμ. Δηλαδή, ο γονικός αλκοολισμός έχει τις ίδιες συνέπειες για ένα παιδί με τη συμμετοχή σε εχθροπραξίες για έναν στρατιώτη”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων