17/04/2020 17/04/2020 Οι Ιερείς είναι πρόθυμοι και δέχονται να συμμορφωθούν με τις πιο αυστηρές υγειονομικές συστάσεις, προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κόσμο που νοσεί από τον COVID-19 και νοσηλεύεται στα νοσοκομεία. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για θέματα Σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντίμιρ...
17 Απριλίου, 2020 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2020 - 8:43

Ρωσία: “Αφήστε τους Ιερείς κοντά στους άρρωστους!”

Διαδώστε:
Ρωσία: “Αφήστε τους Ιερείς κοντά στους άρρωστους!”

Οι Ιερείς είναι πρόθυμοι και δέχονται να συμμορφωθούν με τις πιο αυστηρές υγειονομικές συστάσεις, προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κόσμο που νοσεί από τον COVID-19 και νοσηλεύεται στα νοσοκομεία.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για θέματα Σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντίμιρ Λεγκόιντα υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι Ιερείς να μπορούν να εκτελούν το ποιμαντικό τους καθήκον τις δύσκολες αυτές ώρες.
Η Ένωση Ορθοδόξων Γυναικών της Ρωσίας με ανοικτή επιστολή προς τις αρχές της χώρες απευθύνει έκκληση να επιτραπεί στους Κληρικούς να εκτελούν τα μυστήρια της Θείας Κοινωνίας και της Εξομολόγησης σε ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό.
“Υπάρχουν περιπτώσεις που οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν, και με απόφαση των γιατρών στερούνται της Θείας Κοινωνίας και της Εξομολόγησης” υπογράμμισε ο κ. Λεγκόιντα.
Στο διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφόρησε και μια εκστρατεία με τίτλο “Αφήστε τους Ιερείς κοντά στους άρρωστους!” η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές. Στο κείμενο αυτό σημειώνεται ότι για κάθε άτομο, μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του είναι η στιγμή πριν από το θάνατο, και κάθε πιστός θέλει να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων