15/04/2021 15/04/2021 Αίτημα για συνταξιοδότηση από τον μητροπολιτικό θώκο υπέβαλε ο γηραιότερος Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Σεβασμιώτατος Κρουτίτς και Κολόμνας κ. Γιουβενάλιος. «Η ηλικία μου και η κατάσταση της υγείας μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω το επισκοπικό μου έργο στη  διοίκηση της Μητρόπολης της Μόσχας. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητώ από την Αυτού Αγιότητα, ο...
15 Απριλίου, 2021 - 18:52
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2021 - 17:39

Ρωσία: Αίτημα συνταξιοδότησης από τον γηραιότερο Μητροπολίτη

Διαδώστε:
Ρωσία: Αίτημα συνταξιοδότησης από τον γηραιότερο Μητροπολίτη

Αίτημα για συνταξιοδότηση από τον μητροπολιτικό θώκο υπέβαλε ο γηραιότερος Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Σεβασμιώτατος Κρουτίτς και Κολόμνας κ. Γιουβενάλιος.

«Η ηλικία μου και η κατάσταση της υγείας μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω το επισκοπικό μου έργο στη  διοίκηση της Μητρόπολης της Μόσχας. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητώ από την Αυτού Αγιότητα, ο διορισμένος διάδοχός μου να εκπληρώσει το ψήφισμα της Ιεράς Συνόδου από την 13η Απριλίου, φέτος, και να αναλάβει καθήκοντα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ζήτησε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο να του δώσει ευλογία να υπηρετεί στην Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Λέφορτοβο, όπου άρχισε η διακονία του ως Επίσκοπος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων