18/10/2023 18/10/2023 Ανακαινίστηκε το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, και τοποθετείται στην επικράτεια του Εθνικού Πάρκου Κενόζερσκι στο Pomorie, το οποίο από το 2004 ανήκει στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO. Το παρεκκλήσι ξεχωρίζει για την τεχνοτροπία αγιογράφισής του, και τον ξεχωριστό θόλο του. Συγκειμένα το παρεκκλήσι βρίσκεται στο χωριό Ust-Pocha,...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 20:38

Ρωσία: Ανακαινίστηκε παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου του 19ου αιώνα – Ξεχωρίζει για τον υπέροχο θόλο του

Διαδώστε:
Ρωσία: Ανακαινίστηκε παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου του 19ου αιώνα – Ξεχωρίζει για τον υπέροχο θόλο του

Ανακαινίστηκε το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, και τοποθετείται στην επικράτεια του Εθνικού Πάρκου Κενόζερσκι στο Pomorie, το οποίο από το 2004 ανήκει στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO. Το παρεκκλήσι ξεχωρίζει για την τεχνοτροπία αγιογράφισής του, και τον ξεχωριστό θόλο του.

Συγκειμένα το παρεκκλήσι βρίσκεται στο χωριό Ust-Pocha, στην περιοχή του Αρχάγγελσκ, που ανήκει στην επικράτεια του Εθνικού Πάρκου Κενόζερσκι της βόρειας Ρωσίας.

Οι περισσότερες επισκευές έγιναν στη στέγη του παρεκκλησίου, έγιναν και υποστηρικτικές κατασκευές, και λήφθηκαν μέτρα για ητν πυρασφάλειά του. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από υπαλλήλους του πάρκου υπό την καθοδήγηση της αρχιτέκτονα Vera Koltova και του αρχιμηχανικού Andrei Samylovsky.

«Το Εθνικό Πάρκο Κενόζερσκι είναι το μόνο από τις προστατευόμενες περιοχές της Ρωσίας στο οποίο βρίσκονται 60 αντικείμενα ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του 18ου-19ου αιώνα. Το πάρκο έχει αποκαταστήσει πλήρως 30 μνημεία και έχει προβεί σε έκτακτες εργασίες σε 24 μνημεία», όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του πάρκου.

Το πάρκο προστατεύει όχι μόνο τοπία και μνημεία ξύλινης αρχιτεκτονικής, αλλά και την κοινότητα των ανθρώπων που αναπτύχθηκε εδώ στο πέρασμα των αιώνων, τις παραδοσιακές τους ασχολίες και τις χειροτεχνίες.

Ένα από τα κύρια καθήκοντα του πάρκου είναι να διατηρεί σε ισορροπία αφενός την προστευόμενη περιοχή και αφετέρου τα συμφέροτνα των κατοίκων. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του πάρκου, «το Εθνικό Πάρκο Κενόζερσκι είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της ισορροπημένης και αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης, της αμοιβαίας επιρροής και αλληλοδιείσδυσης της φύσης και του πολιτισμού, όπου τα χαρακτηριστικά του ρωικού πολιτισμού του 17ου-19ου αιώνα είναι ορατά».

Φωτογραφία: temples.ru

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ και ΕΔΩ

Με πληροφορίες από blagovest

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων