27/07/2021 27/07/2021 Ένας από τους πιο φημισμένους ναούς της Ορθόδοξης Ρωσίας, η χαρακτηριστική ξύλινη Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο νησί Kizhi στη Δημοκρατία της Καρελίας, άνοιξε και πάλι για το κοινό πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Περισσότεροι από 100 ειδικοί εργάστηκαν σκληρά για 15 ολόκληρα χρόνια για την πλήρη αποκατάσταση της εκκλησίας. Για τη διατήρηση...
27 Ιουλίου, 2021 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2021 - 14:45

ΡΩΣΙΑ: Ανοίγει μετά από 40 χρόνια Ξύλινη Εκκλησία

Διαδώστε:
ΡΩΣΙΑ: Ανοίγει μετά από 40 χρόνια Ξύλινη Εκκλησία

Ένας από τους πιο φημισμένους ναούς της Ορθόδοξης Ρωσίας, η χαρακτηριστική ξύλινη Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο νησί Kizhi στη Δημοκρατία της Καρελίας, άνοιξε και πάλι για το κοινό πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.

Περισσότεροι από 100 ειδικοί εργάστηκαν σκληρά για 15 ολόκληρα χρόνια για την πλήρη αποκατάσταση της εκκλησίας. Για τη διατήρηση της Ξύλινης Αρχιτεκτονικής δημιουργήθηκε το Πανρωσικό Κέντρο AS Rakhmanov, όπως αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Πολιτισμού. Η υπουργός Πολιτισμού, Όλγα Λιουμπίμοβα, παρευρέθηκε στην τελετή επανέναρξης.

Η τελευταία ακολουθία στον συγκεκριμένο Ναό έγινε το 1928, λίγο πριν κλείσει από τις αρχές του αθεϊστικού καθεστώτος. Πλέον ακολουθίες θα πραγματοποιούνται μόνο μία φορά τον χρόνο, κατά τη περίοδο της εορτής της Μεταμορφώσεως. Από το 1980 κι έπειτα, προσκυνητές και τουρίστες μπορούσαν να επισκεφθούν την εκκλησία μόνο στον εξωτερικό χώρο.

«Η μακροχρόνια αποκατάσταση της Εκκλησίας της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, καθώς και το επιβλητικό επιχρυσωμένο εικονοστάσι, είναι ένα παράδειγμα του τιτάνιου έργου των αναστηλωτών της Εκκλησίας της ξύλινης αρχιτεκτονικής», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Όλγα Λιουμπίμοβα. Κατά τη τελετή επαναλειτουργίας βραβεύτηκαν υπάλληλοι του Μουσείου Kizhi, καθώς και οι αναστηλωτές του Ναού.

Το τέμπλο του Ιερού Ναού περιέχει περισσότερες από 100 αυθεντικές εικόνες, οι οποίες χρονολογούνται μεταξύ 17ου έως 19ου αιώνα. Η Ξύλινη Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου χτίστηκε το 1714 και έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ έχει συμπεριληφθεί στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων