22/07/2020 22/07/2020 Τα θεμέλια ναού που χρονολογείται τον 12ο αιώνα ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Κρεμλίνο του Νόβγκοροντ Σύμφωνα με χειρόγραφες μαρτυρίες, στη θέση του αρχαιότερου ξύλινου ναού της Αγίας Σοφίας, ανεγέρθη το 1167-1173 η πέτρινη εκκλησία των Αγίων Μπορίς και Γκλέμπ με τη χορηγία του πλούσιου εμπόρου Σότκο Σιτίνιτς, ενώ τον 17ο αιώνα ο ναός ερειπώθηκε και έπεσε....
22 Ιουλίου, 2020 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2020 - 21:20

ΡΩΣΙΑ: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν θεμέλια αρχαίου ναού

Διαδώστε:
ΡΩΣΙΑ: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν θεμέλια αρχαίου ναού

Τα θεμέλια ναού που χρονολογείται τον 12ο αιώνα ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Κρεμλίνο του Νόβγκοροντ

Σύμφωνα με χειρόγραφες μαρτυρίες, στη θέση του αρχαιότερου ξύλινου ναού της Αγίας Σοφίας, ανεγέρθη το 1167-1173 η πέτρινη εκκλησία των Αγίων Μπορίς και Γκλέμπ με τη χορηγία του πλούσιου εμπόρου Σότκο Σιτίνιτς, ενώ τον 17ο αιώνα ο ναός ερειπώθηκε και έπεσε.

Φέτος κάναμε ανασκαφές στην έκταση 36 τ.μ. και ευτυχώς βρήκαμε ένα μεγάλο μέρος των θεμελίων της εκκλησίας”, είπαν οι αρχαιολόγοι και υπογράμμισαν πως “εδώ υπήρχε υψηλό αρχιτεκτονικό επίπεδο πολιτισμού στις αρχές του 12ου αιώνα“.

Από το μέγεθος των θεμελίων και άλλες παραμέτρους οι επιστήμονες εικάζουν ότι το ύψος της εκκλησίας ήταν περίπου 40 μέτρα: “Το κύριο σημείο του Κρεμλίνου ήταν ο ναός της Αγίας Σοφίας που ανεγέρθη το 1045-1050, αν και από την άποψη του ύψους μάλλον και οι δύο ναοί ήταν παρόμοιοι” σημείωσαν.

“Δεν βρήκαμε προς το παρόν κανένα ίχνος του ξύλινου ναού της Αγίας Σοφίας. Η έρευνα συνεχίζεται, κατέληξαν στις δηλώσεις τους οι αρχαιολόγοι.

Απόδοση στα Ελληνικά: Irina Tresorukova

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων