01/10/2019 01/10/2019 Στα 300.000 δολάρια ανήλθε το κόστος για το χτίσιμο του σχολείου στη Συρία, που ανακατασκευάστηκε από ρωσικά κεφάλαια,  ανακοίνωσε ο Ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνοφ, ο Προϊστάμενος της Γραμματείας επί διαχριστιανικών υποθέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Ο Ιερομόναχος ηγείται επίσης της  Διαθρησκειακής ομάδας εργασίας για την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό της Συρίας, η οποία και έχει...
01 Οκτωβρίου, 2019 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2019 - 10:06

Ρωσία: Δωρεές 300.000 δολ. για ένα σχολείο στη Συρία

Διαδώστε:
Ρωσία: Δωρεές 300.000 δολ. για ένα σχολείο στη Συρία

Στα 300.000 δολάρια ανήλθε το κόστος για το χτίσιμο του σχολείου στη Συρία, που ανακατασκευάστηκε από ρωσικά κεφάλαια,  ανακοίνωσε ο Ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνοφ, ο Προϊστάμενος της Γραμματείας επί διαχριστιανικών υποθέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Ιερομόναχος ηγείται επίσης της  Διαθρησκειακής ομάδας εργασίας για την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό της Συρίας, η οποία και έχει αναλάβει το έργο.

Το εν λόγω σχολείο είναι χωρητικότητας 1200 μαθητών, βρίσκεται στον δήμο Μπάρζα και είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τον πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνοφ διέψευσε επίσης δημοσιεύματα ότι τα κεφάλαια που διατέθηκαν είναι από τα χρήματα Ρώσων φορολογουμένων: Πρόκειται αποκλειστικά για εθελοντικές δωρεές από χριστιανούς και μουσουλμάνους”, είπε.

Μεταξύ εκείνων που δώρισαν χρήματα ήταν και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων