23/10/2023 23/10/2023 Έκθεση ζωγραφικής με ανάγλυφους πίνακες που απεικονίζουν Ορθόδοξους Αγίους άνοιξε στην πόλη Πσκοφ της βορειοδυτικής Ρωσίας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και που θα συμπεριλαμβάνει άτομα με προβλήματα όρασης στην πολιτιστική ζωή της χώρας. Οι εργαζόμενοι του Ομοσπονδιακού Μουσείου-Αποθεματικού Πσκοφ, μαζί με το Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας της Αγίας Πετρούπολης, δημιούργησαν...
23 Οκτωβρίου, 2023 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2023 - 13:00

Ρωσία: Έκθεση ζωγραφικής με Ορθόδοξους Αγίους για άτομα με προβλήματα όρασης

Διαδώστε:
Ρωσία: Έκθεση ζωγραφικής με Ορθόδοξους Αγίους για άτομα με προβλήματα όρασης

Έκθεση ζωγραφικής με ανάγλυφους πίνακες που απεικονίζουν Ορθόδοξους Αγίους άνοιξε στην πόλη Πσκοφ της βορειοδυτικής Ρωσίας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και που θα συμπεριλαμβάνει άτομα με προβλήματα όρασης στην πολιτιστική ζωή της χώρας.

Οι εργαζόμενοι του Ομοσπονδιακού Μουσείου-Αποθεματικού Πσκοφ, μαζί με το Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας της Αγίας Πετρούπολης, δημιούργησαν για πρώτη φορά και άνοιξαν έκθεση με ανάγλυφη ζωγραφική. Η έκθεση, με τίτλο «Heavenly Patrons», θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 18 Οκτββρίου έως τις 10 Νοεμβρίου.

«Στο Μουσείο-Αποθεματικό Πσκοφ ξεκίνησε μια κοινή έκθεση ανάγλυφης ζωγραφικής με τίτλο «Heavenly Patrons» σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας. Ο εκθεσιακός χώρος παρουσιάζει ανάγλυφους καμβάδες. Η σειρά έργων περιλαμβάνει Ορθόδοξους αγίους που γεννήθηκαν το Ρωσικό έδαφος, και επηρέασαν την ιστορία και την ανάπτυξη της Ρωσίας», είπε στο TASS η γενική διευθύντρια του μουσείου Πσκοφ, Svetlana Melnikova.

Ένας από τους πίνακες απεικονίζει τον Άγιο Σέργιο του Ράντονεζ, ο οποίος διέδωσε τον μοναχισμό στη Ρωσία. Ακόμη, μεταξύ άλλων απεικονίζονται ο Άγιος Στέφανος, Φωτιστής της πόλεως Περμ, ο Άγιος Λουκάς, αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Φωτογραφία: pln-pskov.ru/

Με πληροφορίες από tass.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων