10/06/2020 10/06/2020 Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «κατάφερε να διατηρήσει τα φιλανθρωπικά της προγράμματα και έγινε κέντρο φιλανθρωπικής βοήθειας και υποστήριξης στην κοινωνία σε όλα τα επίπεδα: πνευματικό, ψυχολογικό και οικονομικό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος των Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας Βλαντιμίρ Λεγκόιντα σε...
10 Ιουνίου, 2020 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2020 - 8:30

Ρωσία: Η εκκλησία στο επίκεντρο της φιλανθρωπίας

Διαδώστε:
Ρωσία: Η εκκλησία στο επίκεντρο της φιλανθρωπίας

Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «κατάφερε να διατηρήσει τα φιλανθρωπικά της προγράμματα και έγινε κέντρο φιλανθρωπικής βοήθειας και υποστήριξης στην κοινωνία σε όλα τα επίπεδα: πνευματικό, ψυχολογικό και οικονομικό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος των Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας Βλαντιμίρ Λεγκόιντα σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από το δίκτυο TASS.

“Όλες οι ενέργειες που έκανε η Εκκλησία στοχεύουν στη διατήρηση της ζωής και της υγείας των ανθρώπων. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, και η θέση αυτή καθοδήγησε τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο και την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας”, υπογράμμισε ο κ. Λεγκόιντα, καλώντας παράλληλα τους πιστούς “να παραμείνουν σε εγρήγορση και να μην παραμελούν τις προφυλάξεις”.

Στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Επίσκοπος Παντελεήμων αναφέρθηκε λεπτομερώς στις δράσεις της εκκλησίας τις μέρες αυτές.

“Τώρα η βοήθεια που παρέχεται από την Εκκλησία είναι τεράστια και υψηλής ποιότητας. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων συμμετέχει σε αυτήν, και όχι μόνο εκείνοι που αυτοαποκαλούνται Ορθόδοξοι, αλλά και πολλοί που εμπιστεύονται την Εκκλησία” υπογράμμισε ο Ρώσος Επίσκοπος και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της πανδημίας και των σχετικών περιορισμών, «ο αριθμός των ατόμων που έχουν ανάγκη έχει αυξηθεί κατά εκατοντάδες φορές».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων