09/04/2020 09/04/2020 Σημαντική αύξηση έχει καταγράψει ο αριθμός των αστέγων στην Ρωσία που απευθύνονται σε κέντρα της Εκκλησίας εν μέσω πανδημίας, ανακοίνωσε το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας, το οποίο απευθύνει έκκληση για δωρεά τροφίμων. Τα κλειστά μαγαζιά και ο περιορισμός των δραστηριοτήτων διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων, καθιστούν πολύ δύσκολη την εξεύρεση τροφής...
09 Απριλίου, 2020 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2020 - 8:56

Ρωσία: Η Εκκλησία στο πλευρό των αστέγων

Διαδώστε:
Ρωσία: Η Εκκλησία στο πλευρό των αστέγων

Σημαντική αύξηση έχει καταγράψει ο αριθμός των αστέγων στην Ρωσία που απευθύνονται σε κέντρα της Εκκλησίας εν μέσω πανδημίας, ανακοίνωσε το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας, το οποίο απευθύνει έκκληση για δωρεά τροφίμων.

Τα κλειστά μαγαζιά και ο περιορισμός των δραστηριοτήτων διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων, καθιστούν πολύ δύσκολη την εξεύρεση τροφής για τους αστέγους, οι οποίοι πλέον αναζητούν καταφύγιο κι ένα πιάτο φαΐ στην Εκκλησία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός των αστέγων στη Ρωσία είναι από 250 χιλιάδες έως 3 εκατομμύρια άνθρωποι. Με την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οργανώθηκαν περισσότερα από 90 καταφύγια για τους άστεγους, 12 φιλανθρωπικά λεωφορεία (κινητά σημεία βοήθειας) και περισσότερα από 460 φιλανθρωπικά συσσίτια τα οποία διευρύνονται πλέον καθώς οι ανάγκες αυξάνουν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων