03/02/2020 03/02/2020 Στην αντιμετώπιση των καινούργιων καταστρεπτικών αιρέσεων που απειλούν κυρίως του νέους, μέσω ομάδων στο διαδίκτυο ή ηλεκτρονικών παιχνιδιών επικεντρώθηκε η συνάντηση που πραγματοποίησε το Κέντρο Προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνέλευσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από διάφορες επαρχίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι καταστρεπτικές ιδεολογίες δεν είναι γνώρισμα μόνο της σημερινής εποχής, οι...
03 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2020 - 10:36

Ρωσία: Η Ορθοδοξία και η “Μπλε Φάλαινα”

Διαδώστε:
Ρωσία: Η Ορθοδοξία και η “Μπλε Φάλαινα”

Στην αντιμετώπιση των καινούργιων καταστρεπτικών αιρέσεων που απειλούν κυρίως του νέους, μέσω ομάδων στο διαδίκτυο ή ηλεκτρονικών παιχνιδιών επικεντρώθηκε η συνάντηση που πραγματοποίησε το Κέντρο Προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνέλευσης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από διάφορες επαρχίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Οι καταστρεπτικές ιδεολογίες δεν είναι γνώρισμα μόνο της σημερινής εποχής, οι αιρέσεις και άλλες επικίνδυνες ομάδες υπήρχαν πάντα. Τα τελευταία χρόνια όμως άνθισαν οι νέες ιδεολογίες, όπως είναι το «Columbine» (σχολικοί φόνοι), «Μπλε φάλαινα» (παιχνίδι αυτοκτονίας), ο νεκροκομμουνισμός, και η αίρεση «ζωντανών ανθρώπων». Η ιδιαιτερότητά τους είναι στο ότι δεν απειλούν μόνο τη ψυχική υγεία και την οικονομική κατάσταση όσων συμμετέχουνς σε αυτές, αλλά και την ίδια τη ζωή των συμμετεχόντων.
Τα μέλη της συνάντησης τόνισαν ότι η μόνη σωτηρία είναι η Ορθοδοξία. Ακριβώς για αυτό το λόγο αρκετοί ιερές προγραμματίζουν να κάνουν εντατικά μαθήματα για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την επιρροή των αιρέσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων