21/02/2020 21/02/2020 Πραγματοποιήθηκε για μία ακόμα χρονιά η καθιερωμένη συνάντηση εκπροσώπων της Εκκλησίας και Ρώσων διπλωματών που διεξάγεται μετά από πρόσκληση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. Στην εκδήλωση μετείχαν ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας και επικεφαλής συνοδικών τμημάτων, αλλά και αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών. Στην...
21 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2020 - 10:23

Ρωσία: Κοινές δράσεις Εκκλησίας-υπ. Εξωτερικών

Διαδώστε:
Ρωσία: Κοινές δράσεις Εκκλησίας-υπ. Εξωτερικών

Πραγματοποιήθηκε για μία ακόμα χρονιά η καθιερωμένη συνάντηση εκπροσώπων της Εκκλησίας και Ρώσων διπλωματών που διεξάγεται μετά από πρόσκληση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας και επικεφαλής συνοδικών τμημάτων, αλλά και αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών.


Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι διάφορες πτυχές της αλληλεπίδρασης μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων κοινών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συριά, τα προβλήματα διώξεων των χριστιανών σε διάφορες περιοχές του κόσμου, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων των πιστών και των παραδοσιακών αξιών στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ εκκλησίας και κράτους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων