27/08/2020 27/08/2020 Την απόφαση να συμπεριλάβει την Ηγουμένη Ξένη (Τσερνιέγα) στο Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Πατριαρχείου της Μόσχας, έλαβε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η Ηγουμένη Ξένη, η οποία είναι επικεφαλής τη Νομικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου, είναι η πρώτη γυναίκα μέλος του Συμβουλίου. “Αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί η Ηγουμένη Ξένη επικεφαλής του Νομικού Τμήματος του Πατριαρχείου...
27 Αυγούστου, 2020 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2020 - 8:59

Ρωσία: Μια γυναίκα στο Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Διαδώστε:
Ρωσία: Μια γυναίκα στο Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Την απόφαση να συμπεριλάβει την Ηγουμένη Ξένη (Τσερνιέγα) στο Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Πατριαρχείου της Μόσχας, έλαβε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η Ηγουμένη Ξένη, η οποία είναι επικεφαλής τη Νομικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου, είναι η πρώτη γυναίκα μέλος του Συμβουλίου.

“Αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί η Ηγουμένη Ξένη επικεφαλής του Νομικού Τμήματος του Πατριαρχείου της Μόσχας, στο Ανώτατο Συμβούλιο Εκκλησίας” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου.

Όπως αναφέρει στο πρακτορείο TASS ο Βαχτάνγκ Κιπσίτζε, αναπληρωτής πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου της Μόσχας, η Ηγουμένη Ξένη έχει συμμετάσχει επανειλημμένως συμμετάσχει στο έργο του Ανωτάτου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ως εμπειρογνώμονας.
Η Ηγουμένη Ξένη γεννήθηκε το 1971 στη Μόσχα, το 1993 αποφοίτησε από την Κρατική Νομική Ακαδημία της Μόσχας (MGLA) με πτυχίο στη Νομολογία. Η διδακτορική της διατριβή είχε ως θέμα το «Νομικό μοντέλο της φιλανθρωπίας». Το 2004-2010, ήταν νομική σύμβουλος του Πατριαρχείου της Μόσχας και από το 2010 είναι υπεύθυνη για το Νομικό Τμήμα. Στις 26 Αυγούστου 2009 εκάρη μοναχή.
Το Ανώτατο Εκλησιαστικό Συμβούλιο είναι το εκτελεστικό όργανο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που ενεργεί υπό τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιώ και δημιουργήθηκε το 2011 μετά από πρωτοβουλία του Πατριάρχη Κυρίλλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων