07/06/2020 07/06/2020 Στους ναούς της Ρωσίας από τη στιγμή που περατώθηκε η δίμηνη καραντίνα, εφαρμόστηκαν κάποια μέτρα, ανέφερε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ.κ. Ιλλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικιών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. “Οι πιστοί θα προσέρχονται στο ναό μόνον με μάσκες. Σε περίπτωση που θα έρθουν χωρίς μάσκα, οι διακονούντες του ναού πρέπει να τους δώσουν μάσκα”...
07 Ιουνίου, 2020 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2020 - 10:39

ΡΩΣΙΑ: Οι πιστοί θα προσέρχονται στον ναό με μάσκες

Διαδώστε:
ΡΩΣΙΑ: Οι πιστοί θα προσέρχονται στον ναό με μάσκες

Στους ναούς της Ρωσίας από τη στιγμή που περατώθηκε η δίμηνη καραντίνα, εφαρμόστηκαν κάποια μέτρα, ανέφερε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ.κ. Ιλλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικιών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. “Οι πιστοί θα προσέρχονται στο ναό μόνον με μάσκες. Σε περίπτωση που θα έρθουν χωρίς μάσκα, οι διακονούντες του ναού πρέπει να τους δώσουν μάσκα” είπε χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, οι ναοί άνοιξαν τις πόρτες τους.

Το Σάββατο στις 6 Ιουνίου άνοιξαν και οι ναοί της Μόσχας.

“Η μετάληψη θα γίνεται με συνηθισμένο τρόπο, με μόνη διαφορά ότι οι πιστοί δε θα συσσωρεύονται γύρω από το Ποτήριον, αλλά θα προσέρχονται ένας ένας, τηρώντας απόσταση”, είπε ο Μητροπολίτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων