15/04/2020 15/04/2020 Υπέρ της πρωτοβουλίας “#Άναψε ένα κερί την Ανάσταση” τάσσεται η Εκκλησία της Ρωσίας, τονίζει ωστόσο ότι αυτό θα πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις. Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα τόνισε ότι όσοι πιστοί αποφασίσουν να λάβουν μέρος στην δράση αυτή...
15 Απριλίου, 2020 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2020 - 9:26

Ρωσία: “Παράνομο” το άναμμα κεριών στα μπαλκόνια

Διαδώστε:
Ρωσία: “Παράνομο” το άναμμα κεριών στα μπαλκόνια

Υπέρ της πρωτοβουλίας “#Άναψε ένα κερί την Ανάσταση” τάσσεται η Εκκλησία της Ρωσίας, τονίζει ωστόσο ότι αυτό θα πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις. Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα τόνισε ότι όσοι πιστοί αποφασίσουν να λάβουν μέρος στην δράση αυτή θα πρέπει να ανάψουν φαναράκια ή κλειστές λάμπες, αντί για κεριά ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς και να μην παραβιάσουν τον νόμο.
Ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα εξέφρασε την υποστήριξή του στην προωτοβουλία αυτή σύμφωνα με την οποία οι πιστοί το βράδυ της Ανάστασης καλούνται να βγουν στα μπαλκόνια ή τα παράθυρα των σπιτιών τους κρατώντας κεριά.
“Προτρέπω, καταρχάς, να χρησιμοποιήσουμε ασφαλή, κλειστά φανάρια ή λάμπες, αν είναι δυνατόν, και, δεύτερον, ο καθένας να είναι διπλά προσεκτικός, έτσι ώστε η φωτεινή νύχτα του Πάσχα να μην επισκιαστεί από θλιβερά συμβάνατα λόγω της αμέλειας και μια καλή πρωτοβουλία να μην προκαλέσει ζημιά”, υπογράμμισε ο Λεγκόιντα.
Υπενθύμισε στους πιστούς ότι, σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στα μπαλκόνια, επισημαίνοντας ότι “τα αναμμένα κεριά μπορούν επίσης να εμπίπτουν σε αυτόν τον νόμο, και να επιβληθούν πρόστιμα»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων