22/03/2020 22/03/2020  Ειδική προσευχή για τον κορωνοϊό διάβασε στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στον Ιερό Ναό του Αγίου Ισάξιου Δούκα Ίγκορ Τσερνόγκοβσκι.  Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν περίπου 200 πιστοί, που αποτελεί έναν συνηθισμένο αριθμό για τον συγκεκριμένο ναό. Στη λειτουργία διαβάστηκε η ειδική προσευχή για τον κορωνοϊό την...
22 Μαρτίου, 2020 - 17:01
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2020 - 19:36

Ρωσία: προσευχή κατά του κορωνοϊού στη Θ. Λειτουργία

Διαδώστε:
Ρωσία: προσευχή κατά του κορωνοϊού στη Θ. Λειτουργία

 Ειδική προσευχή για τον κορωνοϊό διάβασε στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στον Ιερό Ναό του Αγίου Ισάξιου Δούκα Ίγκορ Τσερνόγκοβσκι. 

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν περίπου 200 πιστοί, που αποτελεί έναν συνηθισμένο αριθμό για τον συγκεκριμένο ναό. Στη λειτουργία διαβάστηκε η ειδική προσευχή για τον κορωνοϊό την οποία ενέκριναν στο Πατριαρχείο Μόσχας την προηγούμενη ημέρα.

Από σήμερα, με την ευλογία του Πατριάρχη κ.κ. Κυρίλλου, σε όλους τους ναούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα διαβάζουν την προσευχή κατά τις λειτουργίες.

Το κείμενο της προσευχής λέει: “Κύριε Ιησού Χριστέ, Πάτερ ημών,μην κρίνεις του δούλους Σου και προστάτεψέ μας από την ολέθρια ασθένεια που έρχεται κατά ημών”.

Η Θεία Ευχαριστία έγινε με τη διαδικασία που ακολουθεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού, μετά από κάθε μεταλαμβάνοντα καθάριζαν το κοχλιάριο (κουταλάκι) με ειδικό αντισηπτικό διάλυμα και μαντήλι.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας αντί οι πιστοί να ασπάζονται το Σταυρό τους  ευλογούσαν βάζοντας το χέρι το κεφάλι τους. Επιπλέον δίπλα στις εικόνες υπήρχε σπρέι με αντισηπτικό και μαντηλάκι, με το οποίο οι πιστοί μπορούσαν να καθαρίσουν την επιφάνεια πριν και μετά το προσκύνημα στις εικόνες.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων