25/04/2020 25/04/2020 Ψηφιδωτά με απεικόνιση του Προέδρου της Ρωσίας και του Υπουργού Αμύνης θα τοποθετηθούν στο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. Αυτό αποτελεί μια παράδοση τόνισε ο Επίσκοπος Κλίν κ. Στέφανος, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. “Πρόκειται για παραδοσιακή απεικόνιση ιστορικών γεγονότων καθώς και ιστορικών προσώπων. Ως...
25 Απριλίου, 2020 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2020 - 11:04

ΡΩΣΙΑ: Ψηφιδωτά πολιτικών ηγετών στο Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαδώστε:
ΡΩΣΙΑ: Ψηφιδωτά πολιτικών ηγετών στο Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων

Ψηφιδωτά με απεικόνιση του Προέδρου της Ρωσίας και του Υπουργού Αμύνης θα τοποθετηθούν στο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. Αυτό αποτελεί μια παράδοση τόνισε ο Επίσκοπος Κλίν κ. Στέφανος, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία.

“Πρόκειται για παραδοσιακή απεικόνιση ιστορικών γεγονότων καθώς και ιστορικών προσώπων. Ως ένας από τα γεγονότα αυτά θα απεικονιστεί η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία”, τόνισε.

Εκτός από αυτό αποφασίστηκε να απεικονιστεί η Παρέλαση της Νίκης του 1945, όπου θα είναι και το πορτραίτο του Ιωσήφ Στάλιν.

“Το συμβούλιο θωρεί ότι οι απεικονίσεις αυτές είναι απολύτως συμβατές, ανταποκρίνονται στην ιστορική αλήθεια από την οποία δεν μπορείς να βγάζει αυθαίρετα τις σελίδες της”, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο πρόεδρος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων ο πρωθιερέας Λεονίντ Καλίνιν

Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι δεν συμφωνούν με την θέση αυτή όλα τα μέλη του εν λόγω συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. «Δεν αρέσει σε όλους αυτό, ούτε σε όλα τα μέλη του καλλιτεχνικού συμβουλίου αρέσει, ίσως γιατί οι συγγενείς τους διώχθηκαν άδικα, και εμένα δεν μου αρέσει. Αλλά από την ιστορία δεν μπορούμε να βγάλουμε αυτήν την σελίδα και να μην τιμήσουμε την μνήμη ενός ανθρώπου, που συνέβαλε τα μέγιστα στην Νίκη αυτή, δεν μπορούμε. Για αυτό σφίγγοντας την καρδιά μας το κάναμε» πρόσθεσε.

Ο κύριος ναός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας αναγείρεται προς τιμήν της 75ης επετείου της επετείου της Νίκης του σοβιετικού στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας, στο πάρκο «Πατριώτης» που βρίσκεται σε προάστειο της Μόσχας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων