02/04/2020 02/04/2020 Σε πλήρη συστράτευση βρίσκεται η Ορθόδοξη Νεολαία στη Ρωσία, παρέχοντας βοήθεια στους ηλικιωμένους , τις ευπαθείς ομάδες και όσους βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου της Μόσχας, Επίσκοπος Ίστρας κ. Σεραφείμ «μια πανδημία, όπως κάθε άλλη θλίψη ή κατακλυσμός, δείχνει πόσο εύθραυστος και ανυπεράσπιστος είναι άνθρωπος,...
02 Απριλίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2020 - 8:51

Ρωσία: Στις επάλξεις η Ορθόδοξη Νεολαία

Διαδώστε:
Ρωσία: Στις επάλξεις η Ορθόδοξη Νεολαία

Σε πλήρη συστράτευση βρίσκεται η Ορθόδοξη Νεολαία στη Ρωσία, παρέχοντας βοήθεια στους ηλικιωμένους , τις ευπαθείς ομάδες και όσους βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου της Μόσχας, Επίσκοπος Ίστρας κ. Σεραφείμ «μια πανδημία, όπως κάθε άλλη θλίψη ή κατακλυσμός, δείχνει πόσο εύθραυστος και ανυπεράσπιστος είναι άνθρωπος, αν δεν βάλει τον Θεό, αλλά τον εαυτό του, στο κέντρο της ζωής του. Επομένως, σήμερα ο καθένας μας πρέπει να να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσει όχι μόνο το σώμα, αλλά κυρίως την ψυχή”

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος, Αλεξέι Σολοβιόφ από την πλευρά του, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζει η νεολαία στην παρούσα κρίση, καθώς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο.
«Επειδή πολλοί εθελοντές στις Επισκοπές κινδυνεύουν λόγω ηλικίας, εκείνοι που είναι σε θέση να βοηθήσουν πλέον είναι οι νέοι των ενοριών. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα τέτοιου έργου έχει αναπτυχθεί και διεξάγεται στην Μόσχα αλλά και σε άλλες Μητροπόλεις της Εκκλησίας μας ».
Επί του παρόντος, εθελοντικές ομάδες από Ορθόδοξες Νεολαίες λειτουργούν σε όλη τη χώρα: Καταρτίζουν καταλόγους ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια στην παροχή τροφίμων και φαρμάκων, και παρέχουν στήριξη υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες.
Η οργάνωση γίνεται μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φέρνοντας σε επαφή όσους χρειάζονται βοήθεια με όσους προσφέρουν.
Οργανώνουν ειδικές εκστρατείες ενημέρωσης του κόσμου, παρέχουν ειδικά προστατευτικά και απολυμαντικά, ενώ με την καθοδήγηση των αρμοδίων αρχών προχωρούν απολυμάνσεις δημοσίων χώρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων