17/01/2021 18/01/2021 Κάλεσμα προς τους πιστούς να αποφύγουν την παραδοσιακή βουτιά στα παγωμένα νερά την ημέρα των Θεοφανείων απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Μιλώντας σε χθεσινή εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου “Ρωσία 24” και ενόψει της μεγάλης εορτής του Αγιασμού των Υδάτων στις 19 Ιανουαρίου (με το παλαιό...
17 Ιανουαρίου, 2021 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2021 - 4:12

Ρωσία-Θεοφάνεια: «Δεν θα συνιστούσα σε κανέναν πιστό να βουτήξει»

Διαδώστε:
Ρωσία-Θεοφάνεια: «Δεν θα συνιστούσα σε κανέναν πιστό να βουτήξει»

Κάλεσμα προς τους πιστούς να αποφύγουν την παραδοσιακή βουτιά στα παγωμένα νερά την ημέρα των Θεοφανείων απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Μιλώντας σε χθεσινή εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου “Ρωσία 24” και ενόψει της μεγάλης εορτής του Αγιασμού των Υδάτων στις 19 Ιανουαρίου (με το παλαιό εορτολόγιο), ο Μητροπολίτης εξέφρασε την άποψη ότι εν μέσω πανδημίας αυτή η ενέργεια δεν θα έχει θετική επίπτωση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Επίσης, υπενθύμισε ότι η βουτιά των Θεοφανείων δεν είναι κάποιου είδους τελετή αλλά είναι κάτι που οι πιστοί κάνουν αποκλειστικά με δική τους πρωτοβουλία.

«Στην τωρινή κατάσταση, όταν ο ιός είναι σε έξαρση, όταν πολλοί άνθρωποι έχουν εξασθενημένο σώμα εξαιτίας προηγούμενης ασθένειας, δεν θα συνιστούσα σε κανέναν Ορθόδοξο πιστό να βουτήξει σε μια τρύπα πάγου», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είναι απίθανο πολλοί άνθρωποι να βουτήξουν φέτος. Προσωπικά αποφάσισα να μην βουτήξω και πιστεύω ότι τώρα δεν είναι η ώρα που πρέπει να υποβάλλετε το σώμα σας σε δοκιμασία με αυτόν τον τρόπο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρωσία: Η βύθιση στα παγωμένα νερά θα επιτραπεί τα Θεοφάνεια

Ρωσία: Οδηγίες για τα παιδιά που θα βουτήξουν τα Θεοφάνεια

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων