16/01/2020 16/01/2020 Περισσότεροι από 200 χιλ. άνθρωποι αναμένεται να βουτήξουν στα παγωμένα αγιασμένα νερά των Θεοφανείων στην Ρωσία στις 19 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων της Μόσχας. “Το 2019 βούτηξαν περίπου 190 χιλιάδες άτομα. Φέτος οι εορτασμοί για Θεοφάνεια θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο (με το παλαιό ημερολόγο), και αναμένουμε αύξηση πάνω από τις...
16 Ιανουαρίου, 2020 - 11:09

Ρωσία: Χιλιάδες άνθρωποι θα βουτήξουν στα παγωμένα νερά

Διαδώστε:
Ρωσία: Χιλιάδες άνθρωποι θα βουτήξουν στα παγωμένα νερά

Περισσότεροι από 200 χιλ. άνθρωποι αναμένεται να βουτήξουν στα παγωμένα αγιασμένα νερά των Θεοφανείων στην Ρωσία στις 19 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων της Μόσχας.
“Το 2019 βούτηξαν περίπου 190 χιλιάδες άτομα. Φέτος οι εορτασμοί για Θεοφάνεια θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο (με το παλαιό ημερολόγο), και αναμένουμε αύξηση πάνω από τις 200 χιλιάδες” αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Οι τελετές Αγιασμού θα γίνουν στους 460 ναούς και εκκλησίες της Μόσχας.

Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι βουτιές σε επικίνδυνα και μέρη, οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να πραγματοποιούν περιοδεία.
Όλα τα επιτρεπόμενα μέρη θα έχουν ειδικές προσβάσεις και ασφαλείς καθόδους στο νερό, αποδυτήρια και χώρους με ζεστά ροφήματα.

 

Φωτογραφίες: EPA/SERGEI ILNITSKY

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων