14/07/2020 14/07/2020 Την άποψη ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η παρένθετη μητρότητα εξέφρασε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείου της Μόσχας,  Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. «Λυπάμαι για το γεγονός ότι η νομοθεσία μας δεν απαγορεύει την παρένθετη μητρότητα. Νομίζω ότι θα ήταν σωστό να απαγορεύσουμε αυτό το μέτρο», είπε χαρακτηριστικά. Ο Ρώσος ιεράρχης...
14 Ιουλίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2020 - 9:06

Ρωσική Εκκλησία: Ανήθικη η παρένθετη μητρότητα

Διαδώστε:
Ρωσική Εκκλησία: Ανήθικη η παρένθετη μητρότητα

Την άποψη ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η παρένθετη μητρότητα εξέφρασε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείου της Μόσχας,  Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.
«Λυπάμαι για το γεγονός ότι η νομοθεσία μας δεν απαγορεύει την παρένθετη μητρότητα. Νομίζω ότι θα ήταν σωστό να απαγορεύσουμε αυτό το μέτρο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ρώσος ιεράρχης εκλήθη να σχολιάσει την είδηση ότι κάποια μωρά που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες βρίσκονται αυτή σε διαμερίσματα της Μόσχας, καθώς γεννήθηκαν εν μέσω πανδημίας, και οι βιολογικοί γονείς τους είναι στο εξωτερικό και λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν μπορούν να τα παραλάβουν.
«Το άσχημο φαινόμενο που ονομάζεται παρένθετη μητρότητα οδηγεί αναπόφευκτα σε αυτού του είδους την κατάσταση, επειδή τα παιδιά γίνονται εμπόρευμα και, από την άποψη της Εκκλησίας, ολόκληρη η πρακτική αυτή είναι βαθιά ανήθικη», τόνισε.
Υπογράμμισε επίσης ότι σύμφωνα με τις νέες τροπολογίες στο Σύνταγμα της χώρας ορίζεται ως γάμος η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Και τόνισε ότι θα πρέπει σε αυτό να προστεθεί, ότι μέσα από αυτή την ένωση “ο άνδρας και η γυναίκα θα μπορούν αποκτήσουν παιδιά χωρίς την συμμετοχή τρίτων”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων