16/03/2020 16/03/2020 Ο επικεφαλής της Συνοδικής  Επιτροπής Οικογενειακών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Ντμίτρι Σμιρνόφ, θεωρεί υπερβολική και αδικαιολόγητα αυξημένη την προσοχή στο θέμα του κορωνοϊού. “Τι να φοβηθούμε; Εκατό χιλιάδες πεθαίνουν από φυματίωση, και κανένας δεν φοβάται, δεν ακούμε για μέτρα πρόληψης. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες πώς να επικοινωνούμε με έναν άρρωστο, και αυτό είναι όλο”, είπε...
16 Μαρτίου, 2020 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2020 - 13:14

Ρωσική Εκκλησία: Μην πανικοβάλλεστε από τον κορωνοϊό

Διαδώστε:
Ρωσική Εκκλησία: Μην πανικοβάλλεστε από τον κορωνοϊό

Ο επικεφαλής της Συνοδικής  Επιτροπής Οικογενειακών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Ντμίτρι Σμιρνόφ, θεωρεί υπερβολική και αδικαιολόγητα αυξημένη την προσοχή στο θέμα του κορωνοϊού.

“Τι να φοβηθούμε; Εκατό χιλιάδες πεθαίνουν από φυματίωση, και κανένας δεν φοβάται, δεν ακούμε για μέτρα πρόληψης. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες πώς να επικοινωνούμε με έναν άρρωστο, και αυτό είναι όλο”, είπε ο ιερέας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Radonezh».

Κατά τη γνώμη του σήμερα υπάρχει μια “πολύ μεγάλη εκστρατεία γύρω από το θέμα και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο”. Ο ίδιος ο π. Ντμίτρι δηλώνει “πολύ σκεπτικός για το όλο θέμα”.

“Θα περιμένουμε και θα δούμε”, είπε και υπενθύμισε ότι οι Άγιοι Πατέρες μας διδάσκουν να φοβόμαστε μόνο δύο πράγματα, τον ίδιο τον Θεό και την αμαρτία. “Τη ζωή και το θάνατο δεν τα διαχειρίζεται ο κορωνοϊός ούτε οποιοσδήποτε άλλος ιός δεν παίζει κανένα ρόλο! Τη ζωή και το θάνατο τα διαχειρίζεται μόνο ο Κύριος”, θεωρεί ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας.

Για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του ο πρωθιερέας είπε πώς πέρασε δίπλα από το δάσος, και παρατήρησε ότι την μπροστινή σειρά των ελάτων την έφαγαν τα έντομα, αλλά ανάμεσα τους ήταν και κάποια δέντρα ζωντανά, χωρίς να έχουν πειραχτεί από τα έντομα. “Γιατί λοιπόν το ένα δέντρο το έφαγαν και το άλλο δίπλα παρέμεινε ζωντανό;» αναρωτιέται ο ιερέας. «Έτσι μάλλον διέταξε ο Κύριος, είναι σαφές ότι αν λάβουμε όλα τα μέτρα προστασίας, δε σημαίνει ότι κανένας δε θα αρρωστήσει δε θα πεθάνει”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων