10/07/2020 10/07/2020 Η απεικόνιση του Ιησού Χριστού ως μαύρος έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες της εκκλησίας, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την τέχνη, την αρχιτεκτονική και την αποκατάσταση της εκκλησίας, Πρωθιερέας Λεονίντ Καλίνιν. Μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti, ο Ρώσος Ιεράρχης σχολίασε ανάλογη εικόνα που απεικονίζει τον Ιησού ως μαύρο,...
10 Ιουλίου, 2020 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2020 - 8:14

Ρωσική Εκκλησία: Ο Ιησούς δεν μπορεί να απεικονίζεται μαύρος

Διαδώστε:
Ρωσική Εκκλησία: Ο Ιησούς δεν μπορεί να απεικονίζεται μαύρος

Η απεικόνιση του Ιησού Χριστού ως μαύρος έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες της εκκλησίας, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την τέχνη, την αρχιτεκτονική και την αποκατάσταση της εκκλησίας, Πρωθιερέας Λεονίντ Καλίνιν.
Μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti, ο Ρώσος Ιεράρχης σχολίασε ανάλογη εικόνα που απεικονίζει τον Ιησού ως μαύρο, στον Μυστικό Δείπνο, και αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα Black Lives Matter. Το έργο αυτό ονομάζεται “Τελευταίος Δείπνος” και παραποιεί το διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τοποθετώντας στην θέση του Ιησού, έναν Αφροαμερικανό.

“Ο Χριστός δεν ήταν στην πραγματικότητα Αφροαμερικανός, έτσι; Αυτή είναι μια εικόνα κάποιου άλλου ατόμου. Προφανώς, για χάρη της πολιτικής κατάστασης, προσπαθούν να δείξουν με αυτόν παράδοξο και ακατάλληλο τρόπο την συμπαράστασή τους στους Αφροαμερικανούς”, είπε ο Καλίνιν, προσθέτοντας: Μπορείτε να απεικονίσετε οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο, αλλά δεν μπορείτε να τον ονομάσετε Χριστό”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων