17/04/2024 17/04/2024 Στις 16 Απριλίου 2024, στην αίθουσα του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προέδρευσε των εργασιών της συνεδρίασης του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ρωσικής Εκκλησίας. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τύπου του Πατριάρχη, ανοίγοντας τη συνάντηση, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας...
17 Απριλίου, 2024 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 10:22

Ρωσική Εκκλησία: Συνεδρίασε υπό τον Πατριάρχη Κύριλλο το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Διαδώστε:
Ρωσική Εκκλησία: Συνεδρίασε υπό τον Πατριάρχη Κύριλλο το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Στις 16 Απριλίου 2024, στην αίθουσα του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προέδρευσε των εργασιών της συνεδρίασης του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ρωσικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τύπου του Πατριάρχη, ανοίγοντας τη συνάντηση, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ανακοίνωσε την ημερήσια διάταξη, η οποία περιελάμβανε τέσσερα βασικά θέματα:

  • Σχετικά με το εγχειρίδιο “Βασικές αρχές της πνευματικής και ηθικής κουλτούρας των λαών της Ρωσίας”.
  • Σχετικά με τις δραστηριότητες του στρατιωτικών ιερέων στην περιοχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας
  • Σχετικά με το προσχέδιο του εγγράφου «Πρόγραμμα του ειδικού μαθήματος «Βασικές αρχές της Στρατιωτικής Εκπαίδευσης» για ανώτερα θεολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα».
  • Σχετικά με το νομικό καθεστώς του στρατιωτικού κλήρου.

Για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης τοποθετήθηκαν οι αρμόδιοι εισηγητές.

Φωτογραφίες: Patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων