20/07/2019 20/07/2019 Από τις 14 από τις 18 Ιουλίου 2019 τη Μόσχα επισκέφτηκε ο επικεφαλής του Κέντρου διαθρησκευτικού διαλόγου του Οργανισμού πολιτισμού και ισλαμικών σχέσεων του Ιράν Μοχάμεντ Μαχντί Τασχίρι. Βασικός στόχος ήταν η προετοιμασία της ΙΒ’ συνεδρίασης της μικτής Ρωσο-Ιρανικής επιτροπής στο διάλογο «Ορθοδοξία – Ισλάμ». Στις 15 Ιουλίου 2019 στο τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων τον...
20 Ιουλίου, 2019 - 12:16

Ρωσο- Ιρανική Επιτροπή σε διάλογο

Διαδώστε:
Ρωσο- Ιρανική Επιτροπή σε διάλογο

Από τις 14 από τις 18 Ιουλίου 2019 τη Μόσχα επισκέφτηκε ο επικεφαλής του Κέντρου διαθρησκευτικού διαλόγου του Οργανισμού πολιτισμού και ισλαμικών σχέσεων του Ιράν Μοχάμεντ Μαχντί Τασχίρι. Βασικός στόχος ήταν η προετοιμασία της ΙΒ’ συνεδρίασης της μικτής Ρωσο-Ιρανικής επιτροπής στο διάλογο «Ορθοδοξία – Ισλάμ».

Στις 15 Ιουλίου 2019 στο τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων τον Μ. Τασχίρι υποδέχτηκε ο επικεφαλής του Τμήματος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ. κ. Ιλλαρίων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να διεξαχθεί η ΙΒ’ συνερίαση της επιτροπής στη Ρωσία τον Μάιο του 2020.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα ο Μ.Τασχίρι επισκέφτηκε το τέμενος της Μόσχας, το Πανεκκλησιαστικό Ίδρυμα μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, όπου ο Μ. Τασχίρι μοιράστηκε την εμπειρία θρησκευτικής εκπαίδευσης στο Ιράν.

Στις 17 Ιουλίου ο Μ. Τασχίρι επισκέφτηκε το Public Chamber της Ρωσίας, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Επιτροπής της εναρμόνισης των σχέσεων μεταξύ των Θρησκειών και των Εθνών Ι.Ε. Ντίσκιν.  Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση δήλωσαν τη θέλησή τους στην ανταλλαγή εμπειριών και την ενεργοποίηση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων στην ενίσχυση παραδοσιακών ηθικών αξιών ως όρου της κρατικής και της κοινωνικής σταθερότητας. Επίσης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της κοινωνίας των δύο χωρών και της διεύρυνσης επαφών στον κοινωνικό τομέα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων