08/06/2020 08/06/2020 Περισσότερες από 340 επισκέψεις σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με COVID-19 πραγματοποιήθηκαν από Ιερείς μιας ειδικά διαμορφωμένης ομάδας της Επιτροπής Νοσοκομειακής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Όλοι οι ιερείς επισκέπτονται τους ασθενείς με ειδικές στολές και προστατευτικό εξοπλισμό. Η Επιτροπή αυτή αντήλλαξε εμπειρίες από τις επαφές της με νοσούντες στο πλαίσιο Διαδικτυακού Σεμιναρίου. Το σεμινάριο προλόγησε...
08 Ιουνίου, 2020 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2020 - 9:14

Ρώσοι Ιερείς στο πλευρό των ασθενών με COVID-19

Διαδώστε:
Ρώσοι Ιερείς στο πλευρό των ασθενών με COVID-19

Περισσότερες από 340 επισκέψεις σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με COVID-19 πραγματοποιήθηκαν από Ιερείς μιας ειδικά διαμορφωμένης ομάδας της Επιτροπής Νοσοκομειακής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Όλοι οι ιερείς επισκέπτονται τους ασθενείς με ειδικές στολές και προστατευτικό εξοπλισμό.

Η Επιτροπή αυτή αντήλλαξε εμπειρίες από τις επαφές της με νοσούντες στο πλαίσιο Διαδικτυακού Σεμιναρίου.
Το σεμινάριο προλόγησε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για την Φιλανθρωπία, Επίσκοπος Παντελεήμων ο οποίος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει την εκπαίδευση των ιερέων και των βοηθών τους, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες και πολύ απαιτητικές συνθήκες, την παροχή προστατευτικού εξοπλισμού, αλλά και τη λειτουργία 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής ώστε οι ασθενείς να μπορούν να καλέσουν τον ιερέα.


«Διαφορετικοί άνθρωποι στρέφονται στην ανοιχτή γραμμή, σχεδόν όλες οι περιπτώσεις είναι μοναδικές, η ποικιλομορφία τους είναι εντυπωσιακή», δήλωσε η Ναταλία Σακούρο συντονίστρια της Επιτροπής Νοσοκομειακών Υπηρεσιών και προσθέτει: “Μερικοί ασθενείς ζητούν από τους ιερείς να μιλήσουν μαζί τους. Το κύριο πράγμα είναι η ανθρώπινη στάση και η χριστιανική αγάπη”

Για εκείνους που δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι ή είναι στο νοσοκομείο, οι ιερείς πραγματοποιούν διαδικτυακές συνομιλίες. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτούς που εργάζονται σε νοσοκομεία: οι γιατροί έχουν προστατευτικές στολές εδώ και δύο μήνες, καθήκον μας είναι να προσευχόμαστε για τους γιατρούς, έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο. Δυστυχώς, πολλοί γιατροί πέθαναν κατά τη διάρκεια της επιδημίας », δήλωσε ο Επίσκοπος Παντελεήμονας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων