12/01/2022 12/01/2022 Ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από την κοίμηση του πρώτου επίτιμου Πατριαρχικού Εξάρχου Πάσης Λευκορωσίας, Μητροπολίτη Φιλάρετου (Βαχρομέγιεφ), σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2022, άρχισε τη λειτουργία της η διαδικτυακή πύλη mf-memory.by, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Σεβασμιωτάτου. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Το έργο υλοποιήθηκε από την ομάδα πρωτοβουλίας της ενορίας Αγίου Αλέξανδρου Νιέφσκι στο Μινσκ με...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2022 - 14:57

Όλο το έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλάρετου μ’ ένα κλικ

Διαδώστε:
Όλο το έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλάρετου μ’ ένα κλικ

Ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από την κοίμηση του πρώτου επίτιμου Πατριαρχικού Εξάρχου Πάσης Λευκορωσίας, Μητροπολίτη Φιλάρετου (Βαχρομέγιεφ), σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2022, άρχισε τη λειτουργία της η διαδικτυακή πύλη mf-memory.by, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Σεβασμιωτάτου.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Το έργο υλοποιήθηκε από την ομάδα πρωτοβουλίας της ενορίας Αγίου Αλέξανδρου Νιέφσκι στο Μινσκ με την υποστήριξη του πρωτοπρεσβύτερου Νικολάι Κόρζιτς, ο οποίος υπηρέτησε τη Μητρόπολη ως γραμματέας μεταξύ 2002-2016. Συντονίστρια και συγγραφέας του έργου είναι η Ξένια Κνάους.

Κατά τη δημιουργία της πύλης, χρησιμοποιήθηκε υλικό από τα αρχεία της Επισκοπικής Διοίκησης του Μινσκ, του Θεολογικού Σεμιναρίου του Μινσκ, της Θεολογικής Ακαδημίας της πόλης, του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάντρ Νιέφσκι και από άλλες πηγές.

Αυτή τη στιγμή, η πύλη περιέχει περισσότερα από 300 άρθρα του Μητροπολίτη Φιλάρετου (Vakhromeev), με πασχαλινά και χριστουγεννιάτικα μηνύματά του.

Ο ιστότοπος περιέχει, επίσης, περισσότερες από 20 εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων που έγραψε ο Μητροπολίτης Φιλάρετος και βιβλία αφιερωμένα στις δραστηριότητές του. Δημοσιεύθηκαν ταινίες, βίντεο και ηχητικά κηρυγμάτων, καθώς και η ανάγνωση του Μεγάλου Κανόνα της Μετανοίας του Αγίου Ανδρέα της Κρήτης κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων