21/12/2021 21/12/2021 Προσβλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του μπλόγκερ Αρτιόμ (Αρτέμιος) Λεμπέντεφ για τα ιερά λείψανα των Αγίων το Πατριαρχείο Μόσχας, που -δια του εκπροσώπου του- απαιτεί να ελεγχθούν τα γραφόμενα του μπλόγκερ για προσβολή θρησκευτικού συναισθήματος. Της Ευγενίας Δίτσα Ο Λεμπέντεφ έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι δεν καταλαβαίνει την παράδοση της προσκύνησης των λειψάνων των...
21 Δεκεμβρίου, 2021 - 18:11
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2021 - 18:34

Σάλος με προσβλητικές δηλώσεις Ρώσου blogger για τα ιερά λείψανα

Διαδώστε:
Σάλος με προσβλητικές δηλώσεις Ρώσου blogger για τα ιερά λείψανα

Προσβλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του μπλόγκερ Αρτιόμ (Αρτέμιος) Λεμπέντεφ για τα ιερά λείψανα των Αγίων το Πατριαρχείο Μόσχας, που -δια του εκπροσώπου του- απαιτεί να ελεγχθούν τα γραφόμενα του μπλόγκερ για προσβολή θρησκευτικού συναισθήματος.

Της Ευγενίας Δίτσα

Ο Λεμπέντεφ έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι δεν καταλαβαίνει την παράδοση της προσκύνησης των λειψάνων των αγίων, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της ζωής τους ήταν όλοι τους «κοινοί μέθυσοι»! Στην ίδια ανάρτηση, ο Λεμπέντεφ αναφέρθηκε και στον Άγιο Σέργιο του Ράντονεζ, έναν αγαπημένο Άγιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ρωτώντας το κοινό του, γιατί σχηματίζονταν ουρές για να «φιλήσουν το κουτί με την πιτυρίδα του Αγίου»!

Ο Αντιπρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Εκκλησιαστικές Σχέσεις με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Βάχτανγκ Κιψίτζε, απάντησε στην ανάρτηση του Λεμπέντεφ, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση του blogger απαράδεκτη και ελέγξιμη βάσει νόμου. «Με βάση την απαγόρευση της προσβολής των συναισθημάτων των πιστών, που υφίσταται σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, είμαι πεπεισμένος ότι αυτό που είπε ο μπλόγκερ είναι εγκληματικό και ηθικά απαράδεκτο», έγραψε ο Κιψίτζε στο κανάλι του, στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ιερέα, ο Σέργιος του Ράντονεζ δεν είναι απλώς ένας άγιος, αλλά μπορεί να ονομαστεί πατέρας του ρωσικού κράτους, αφού χάρη σε αυτόν η Ρωσία σταμάτησε να είναι εξαρτημένη και απέκτησε κυριαρχία. Τόνισε δε ότι η σοβιετική κυβέρνηση δεν τόλμησε να καταστρέψει τη Λαύρα της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σεργίου ούτε και τα ιερά λείψανα του αγίου. «Αλλά αυτό είναι άγνωστο στον Λεμπέντεφ, ο οποίος προφανώς έχει χάσει τελείως την επαφή του με την ιστορία του κράτους στο οποίο ζει και κοροϊδεύει τον πολιτισμό του».

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου είναι πεπεισμένος ότι η δήλωση του μπλόγκερ πρέπει να ελεγχθεί από το κράτος.

Ο Λεμπέντεφ, όμως, δεν εξόργισε μόνο τους Ορθοδόξους… Εξόργισε εξίσου και τους κομμουνιστές, με άλλη του δήλωση για το «πτώμα του Λένιν». Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γκενάντι Ζουγκανόφ, αποκάλεσε τον μπλόγκερ Ουκρανό εθνικιστή προβοκάτορα και τη γνώμη του αδαή και βρώμικη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων