19/08/2020 19/08/2020 Στον κύριο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας έφεραν σήμερα περισσότερους από 40 τόνους φρούτων, να ευλογηθούν. Σήμερα, ανήμερα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, δίπλα στον ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας θα γίνει ένα πανηγύρι, όπου θα φέρουν για αγιασμό 40 τόνους φρούτων. «Για πρώτη φορά, παραπλεύρως του κύριου ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας,...
19 Αυγούστου, 2020 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2020 - 15:19

Σαράντα τόνοι φρούτα ευλογούνται σήμερα στον ναό των Εν. Δυνάμεων

Διαδώστε:
Σαράντα τόνοι φρούτα ευλογούνται σήμερα στον ναό των Εν. Δυνάμεων

Στον κύριο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας έφεραν σήμερα περισσότερους από 40 τόνους φρούτων, να ευλογηθούν.

Σήμερα, ανήμερα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, δίπλα στον ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας θα γίνει ένα πανηγύρι, όπου θα φέρουν για αγιασμό 40 τόνους φρούτων.
«Για πρώτη φορά, παραπλεύρως του κύριου ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, στην κεντρική πλατεία, θα γίνει πανήγυρη, αφιερωμένη στην Μεταμόρφωση του Κυρίου», αναγράφεται στην ανακοίνωση του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων με την κοινωνία και τα ΜΜΕ.

Τα φρούτα θα ευλογηθούν, σύμφωνα με την παράδοση της εορτής του Σωτήρος «των μήλων».

Η Μεταμόρφωση του Κυρίου εορτάζεται στη Ρωσία στις 19 Αυγούστου.
Η «Σωτηρία των Μήλων», όπως ονομάζεται λαϊκά η γιορτή, αποτελεί την πιο διάσημη από μια σειρά μεγάλων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των οποίων οι πιστοί αφιερώνουν τους καρπούς της νέας συγκομιδής στην εκκλησία.

Υπάρχουν τρεις εκδηλώσεις, αφιερωμένες στον Ιησού Χριστό.
Η πρώτη «σωτηρία», όπως αποκαλείται, είναι το μέλι. Εορτάζεται στις 14 Αυγούστου κατά την Πρόοδο του Τιμίου Σταυρού. Παραδοσιακά, το μέλι αφιερώνεται αυτήν την ημέρα.

Η δεύτερη, των μήλων, εμπίπτει στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Ονομάζεται «σωτηρία των μήλων» επειδή αφιερώνονται μήλα.
Και η τρίτη γιορτή είναι του ψωμιού ή του καρυδιού και εορτάζεται στις 29 Αυγούστου, ημέρα που τιμάται η αχειροποίητος εικόνα του Χριστού. Εκείνη την ημέρα συνηθίζεται να αφιερώνονται σιτηρά και ξηροί καρποί.

Η έκθεση, που γίνεται με αφορμή την εορτή, στον ναό των Ενόπλων Δυνάμεων άνοιξε στις 8 το πρωί. Στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της υπάρχουν master-classes για παραγωγή πριάνικι (μπισκότα με μέλι), έκθεση νομισμάτων, ζωγραφικής σε γυαλί και έκθεση πλεκτών. Το μεσημέρι οι πιστοί θα δοκιμάσουν διάφορες λιχουδιές, ενώ η γιορτή θα ολοκληρωθεί στις 21.00.

Πηγή: ria.ru, yandex.ru

Μετάφραση για το πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Irina Tresοrukova, Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων