25/11/2020 25/11/2020 Ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στην λεγόμενη “κόκκινη ζώνη” του 52ου νοσοκομείου της Μόσχας επισκέφθηκε χθες 24 Νοεμβρίου 2020, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, Επίσκοπος Ορέχοβο – Ζούγιεβο κ. Παντελεήμων. Φορώντας την ειδική προστατευτική στολή, μίλησε με ασθενείς σε διάφορα τμήματα της μονάδας εντατικής θεραπείας, εξέφρασε λόγια...
25 Νοεμβρίου, 2020 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2020 - 11:27

Σε ασθενείς με Covid o επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπίας

Διαδώστε:
Σε ασθενείς με Covid o επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπίας

Ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στην λεγόμενη “κόκκινη ζώνη” του 52ου νοσοκομείου της Μόσχας επισκέφθηκε χθες 24 Νοεμβρίου 2020, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, Επίσκοπος Ορέχοβο – Ζούγιεβο κ. Παντελεήμων.

Φορώντας την ειδική προστατευτική στολή, μίλησε με ασθενείς σε διάφορα τμήματα της μονάδας εντατικής θεραπείας, εξέφρασε λόγια υποστήριξης σε ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές και προσευχήθηκε για την ανάρρωση όλων όσοι βρίσκονται σε θεραπεία στο νοσοκομείο.


«Είμαστε πολύ ευγνώμονες προς όλους τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τις εταιρείες καθαρισμού, όλους όσους παρέχουν υποστήριξη στα νοσοκομεία για το έργο που επιτελούν εδώ και πολλούς μήνες», δήλωσε ο Επίσκοπος Παντελεήμων. «Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να τους βοηθήσουμε και να προσευχηθούμε για τους ασθενείς. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την αλληλεπίδραση που έχουμε αναπτύξει με την διοίκηση της Μόσχας. Είμαστε ευγνώμονες προς τον Πρόεδρο, ο οποίος σε μια συνομιλία με τον Πατριάρχη εκτίμησε ιδιαίτερα το έργο των ιερέων. Η παρουσία ενός ιερέα είναι τώρα πολύ σημαντική για τους ασθενείς και για το ιατρικό προσωπικό. ”

Πριν επισκεφτεί την κόκκινη ζώνη, ο Επίσκοπος Παντελεήμων συναντήθηκε με την επικεφαλής ιατρό του 52ου Κλινικού Νοσοκομείου Maryana Lysenko και συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του ιδρύματος και της Εκκλησίας.
«Συμφωνήσαμε ότι θα επισκεπτόμαστε ασθενείς στο 52ο νοσοκομείο μία φορά την εβδομάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων