16/03/2019 16/03/2019 Σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Διάλογος των πολιτισμών” συμμετείχε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Στο συνέδριο συζητήθηκαν θεωρητικές, ιστορικές και εφαρμοσμένες πτυχές προβλημάτων διαλόγου των πολιτισμών και της δυνατότητάς του στο σύγχρονο κόσμο. Οι σύνεδροι είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν νέα μοντέλα και αρχές διαπολιτισμικής και διαθρησκευτικής συνεργασίας. Ο πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών...
16 Μαρτίου, 2019 - 12:24

Σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο συμμετείχε ο Μητρ. Βολοκολαμσκ

Διαδώστε:
Σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο συμμετείχε ο Μητρ. Βολοκολαμσκ

Σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Διάλογος των πολιτισμών” συμμετείχε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Στο συνέδριο συζητήθηκαν θεωρητικές, ιστορικές και εφαρμοσμένες πτυχές προβλημάτων διαλόγου των πολιτισμών και της δυνατότητάς του στο σύγχρονο κόσμο. Οι σύνεδροι είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν νέα μοντέλα και αρχές διαπολιτισμικής και διαθρησκευτικής συνεργασίας.

Ο πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας  στην ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στην επικαιρότητα του διαθρησκευτικού διαλόγου στο σύγχρονο σύστημα διεθνών σχέσεων, τονίζοντας, ειδικότερα ότι ο διάλογος των πολιτισμών σχετίζεται άμεσα με τον διάλογο των θρησκειών, επειδή η θρησκεία παίζει θεμελιώδη ρόλο στην ζωή και τον πολιτισμού οποιουδήποτε λαού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά παραδειγμάτων της διαθρησκευτικής συνεργασίας στον τομέα της ειρηνοποίησης, διεύρυνσης της αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων, την φιλανθρωπίας, της εκπαίδευσης κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων