02/08/2021 02/08/2021 Ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφτηκε την Κυριακή το ιστορικό μοναστήρι στο νησί Κονέβετς της λίμνης Λάντογκα. Το μοναστήρι Κονέβετς, που βρίσκεται στα βόρεια της Αγίας Πετρούπολης στο νησί που βρίσκεται στη λίμνη Λάντογκα κοντά στα σύνορα με τη Φιλανδία, χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα όμως με την πάροδο του χρόνου κατέρρευσε...
02 Αυγούστου, 2021 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2021 - 8:32

Σε ιστορικό Μοναστήρι ο Ρώσος Πρόεδρος

Διαδώστε:
Σε ιστορικό Μοναστήρι ο Ρώσος Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφτηκε την Κυριακή το ιστορικό μοναστήρι στο νησί Κονέβετς της λίμνης Λάντογκα.

Το μοναστήρι Κονέβετς, που βρίσκεται στα βόρεια της Αγίας Πετρούπολης στο νησί που βρίσκεται στη λίμνη Λάντογκα κοντά στα σύνορα με τη Φιλανδία, χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα όμως με την πάροδο του χρόνου κατέρρευσε ένα μεγάλο μέρος. Τα κτίριά του ήταν σε κακή κατάσταση.  Ο κ. Πούτιν επισκέφτηκε το νησί το 2016 και έδωσε εντολή να αποκατασταθεί ο Ναός και να συντηρηθεί η Εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται εκεί.

Ολόκληρη η συντήρηση και η αποκατάσταση του Μοναστηριού πραγματοποιήθηκε από μια εταιρεία (Rosneft) την οποία ο Πρόεδρος της Ρωσίας ευχαρίστησε μετά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε. Ο αρχηγός του Ρωσικού κράτους επισκέφτηκε όλα τα μέρη του μοναστηριού και προσευχήθηκε.

Παρακολουθήστε:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων