13/03/2023 13/03/2023 Στη συνεργασία μεταξύ των κινεζικών αρχών και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον θρησκευτικό τομέα, η οποία θα δώσει νέα θετική ώθηση στις σχέσεις των δύο πλευρών, ευελπιστεί ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, για την επανεκλογή του...
13 Μαρτίου, 2023 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2023 - 7:57

Σε νέα ώθηση των καλών σχέσεων με τις κινεζικές αρχές ευελπιστεί ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Σε νέα ώθηση των καλών σχέσεων με τις κινεζικές αρχές ευελπιστεί ο Πατριάρχης Μόσχας

Στη συνεργασία μεταξύ των κινεζικών αρχών και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον θρησκευτικό τομέα, η οποία θα δώσει νέα θετική ώθηση στις σχέσεις των δύο πλευρών, ευελπιστεί ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, για την επανεκλογή του στη θέση του Πρόεδρου. Μοναδικός υποψήφιος, ο κ. Σι εξασφάλισε νέα πενταετή θητεία στο αξίωμα του αρχηγού του κράτους, καθώς το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο, το κινεζικό κοινοβούλιο, τον ψήφισε ομόφωνα, ολοκληρώνοντας το τυπικό μέρος της διαδικασίας.

Στη συγχαρητήρια επιστολή του ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρει: “Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας στην υψηλή και υπεύθυνη θέση του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Ο λαός της Κίνας σας έδωσε και πάλι την εντολή να ηγηθείτε του κράτους, γεγονός που αποτελεί αναγνώριση της επιτυχίας της πολυετούς δουλειάς και των προσπαθειών σας για έναν ολοκληρωμένο κοινωνικο-οικονομικό μετασχηματισμό της χώρας”.

“Μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας έχουν αναπτυχθεί μακροχρόνιες καλές σχέσεις, μεταξύ άλλων στον τομέα του πνευματικού πολιτισμού. Ιδιαίτερη συμβολή στην ενίσχυση αυτής της φιλίας έχει η Ορθόδοξη κοινότητα της Κίνας, της οποίας η ζωή και η διακονία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το παρελθόν και το παρόν της Ουράνιας Αυτοκρατορίας. Ελπίζω ότι χάρη στην προσωπική σας συμμετοχή, η συνεργασία μεταξύ των κινεζικών αρχών και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον θρησκευτικό τομέα θα λάβει νέα θετική ώθηση”, σημειώνει.

“Σας εύχομαι, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, δύναμη ψυχής και σώματος, και ειρήνη και ευημερία στον λαό της Κίνας”, καταλήγει.

Ο Σι Τζινπίνγκ

Πηγή φωτογραφίας: patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων