05/12/2020 05/12/2020 Οι περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να λάβουν μέρος σε Λειτουργίες στους Ιερούς Ναούς στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας προκάλεσαν την αντίδραση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς τονίζουν ότι “είναι ακατάλληλοι και δεν αντιστοιχούν στην επιδημιολογική κατάσταση”. Οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης αποφάσισαν τον περιορισμό των ατόμων που μπορούν να παρίσταντο...
05 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2020 - 14:45

Αντιδράσεις Πατριαρχείου Μόσχας για τα νέα μέτρα στις Εκκλησίες

Διαδώστε:
Αντιδράσεις Πατριαρχείου Μόσχας για τα νέα μέτρα στις Εκκλησίες

Οι περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να λάβουν μέρος σε Λειτουργίες στους Ιερούς Ναούς στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας προκάλεσαν την αντίδραση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς τονίζουν ότι “είναι ακατάλληλοι και δεν αντιστοιχούν στην επιδημιολογική κατάσταση”.

Οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης αποφάσισαν τον περιορισμό των ατόμων που μπορούν να παρίσταντο στις Εκκλησίες σε 50 και κάλεσαν την Εκκλησία να το τηρήσει. Ο Επίσκοπος Ζελενογράντ, Βικάριος της Μόσχας κ. Σάββας τόνισε “Τώρα η κατάσταση της επιδημίας είναι διαφορετική από την άνοιξη, όταν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν ήταν έτοιμο για την επιδημία. Τα μέτρα που ελήφθησαν την άνοιξη προκάλεσαν αμηχανία και αμφιβολία σε πολλούς ενορίτες, και τώρα είναι εντελώς δυσανάλογα και ακατάλληλα“.

Νωρίτερα, ο  Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας και πασών των Ρωσιών για τις Εκκλησιαστικές Σχέσεις με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, δήλωσε στη RIA Novosti ότι “η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα γιορτάσει τη γιορτή της Γέννησης του Χριστού σε οποιαδήποτε επιδημιολογική κατάσταση”.

Τον Νοέμβριο, ο Βλαντιμίρ Λεγκόϊντα, πρόεδρος του συνοδικού τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις σχέσεις μεταξύ της εκκλησίας, της κοινωνίας και των μέσων ενημέρωσης, δήλωσε ότι οι εκκλησίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα μπορούσαν να κλείσουν έως ότου θεσπιστεί καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Υπενθύμισε επίσης ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είχε προηγουμένως λάβει “πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας”.

Έτσι, την άνοιξη του 2020, η Εκκλησία ενέκρινε αυστηρότερους υγειονομικούς κανόνες, υποχρέωσε τους ενορίτες, τους κληρικούς και το προσωπικό να φορούν γάντια και μάσκες στις εκκλησίες. Επίσης, σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας, κατόπιν αιτήματος των υγειονομικών αρχών, πραγματοποιήθηκαν οι Θείες Λειτουργίες το Πάσχα χωρίς τη συμμετοχή ενορίτων.

Στην Αγία Πετρούπολη, από τις 25 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου, τα εστιατόρια θα είναι ανοιχτά μόνο έως τις 7 μ.μ. ενώ ειδικά από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά. Από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου, τα μουσεία, τα θέατρα θα είναι κλειστά και θα απαγορεύονται εκδρομές με λεωφορείο και εκδηλώσεις σε χώρους με περισσότερα από 50 άτομα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων