03/12/2020 03/12/2020 214 ιερείς από διάφορες περιοχές της Ρωσίας συμμετείχαν σε ένα λεπτομερές διαδικτυακό σεμινάριο ενημέρωσης για την ποιμαντική φροντίδα των ασθενών με COVID-19. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εισηγητές μίλησαν για τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς κανόνες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενός ιερέα σε ασθενή με COVID και εξήγησαν στους συμμετέχοντες πώς να τελούν Μυστήρια...
03 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2020 - 12:37

Σεμινάριο για τους ιερείς της “κόκκινης γραμμής”

Διαδώστε:
Σεμινάριο για τους ιερείς της “κόκκινης γραμμής”

214 ιερείς από διάφορες περιοχές της Ρωσίας συμμετείχαν σε ένα λεπτομερές διαδικτυακό σεμινάριο ενημέρωσης για την ποιμαντική φροντίδα των ασθενών με COVID-19. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εισηγητές μίλησαν για τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς κανόνες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενός ιερέα σε ασθενή με COVID και εξήγησαν στους συμμετέχοντες πώς να τελούν Μυστήρια στην “κόκκινη ζώνη” των νοσοκομείων ή στα σπίτια νοσούντων.

Ο π. Ιωάννης μοιράστηκε τη μεγάλη εμπειρία του από την επαφή με ασθενείς. Από την αρχή της πανδημίας, ηγείται μιας ομάδας ιερέων της Μόσχας που έχουν επισκεφθεί περισσότερους από 150 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό σε νοσοκομεία ή σε σπίτια


“Είναι πολύ δύσκολη η απομόνωση και χρειάζεται πνευματική υποστήριξη”, είπε ο π. Ιωάννης και πρόσθεσε: «Η αυτο-απομόνωση, η οποία αποτελεί υποχρεωτικό υγειονομικό μέτρο κατά τη διάρκεια πανδημίας, είναι αφύσικη για τον άνθρωπο και είναι πολύ δύσκολο να την ξεπεράσουμε. Ούτε ένας υπολογιστής ούτε το Διαδίκτυο μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό. Και μόνο τα Εκκλησιαστικά Μυστήρια, μόνο η επικοινωνία με έναν ιερέα, η εξομολόγηση, η μετάνοια, η προσευχή μπορούν να τον βοηθήσουν να αισθανθεί ενότητα με τον Θεό, ενότητα με τους ανθρώπους, ενότητα με την Εκκλησία »
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ο π. Ιωάννης έδειξε πώς πρέπει ένας ιερέας να φορέσει τον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και πως να τον αφαιρεί στη συνέχεια με ασφάλεια.
Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Απριλίου, το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας ανέπτυξε τους κανόνες που πρέπει να τηρούν οι Ιερείς που επισκέπτονται άτομα με COVID-19 στο σπίτι και στα νοσοκομεία. Αυτοί οι κανόνες στάλθηκαν σε όλες τις επισκοπές. Το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας στέλνει κιτ προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού στις επισκοπές για ιερείς να επισκέπτονται ασθενείς με κορωνοϊό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων