03/03/2020 03/03/2020 Στο κεντρικό κλινικό νοσοκομείο του Αγίου Αλεξίου στη Μητρόπολη Μόσχας, ολοκληρώθηκε το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για βοηθούς των νοσοκομειακών ιερέων. Φοιτητές με ανώτατη εκπαίδευση, σπούδασαν δίπλα σε καθηγητές του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών σπουδών Αγίου Τύχωνα, καθώς και ψυχολόγους, γιατρούς και έμπειρους νοσοκομειακούς ιερείς για τις ιδιαιτερότητες της βοήθειας των ανθρώπων στο νοσοκομείο. Στη διάρκεια των...
03 Μαρτίου, 2020 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2020 - 13:50

Σεμινάριο βοηθών νοσοκομειακών ιερέων στη Μόσχα

Διαδώστε:
Σεμινάριο βοηθών νοσοκομειακών ιερέων στη Μόσχα

Στο κεντρικό κλινικό νοσοκομείο του Αγίου Αλεξίου στη Μητρόπολη Μόσχας, ολοκληρώθηκε το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για βοηθούς των νοσοκομειακών ιερέων. Φοιτητές με ανώτατη εκπαίδευση, σπούδασαν δίπλα σε καθηγητές του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών σπουδών Αγίου Τύχωνα, καθώς και ψυχολόγους, γιατρούς και έμπειρους νοσοκομειακούς ιερείς για τις ιδιαιτερότητες της βοήθειας των ανθρώπων στο νοσοκομείο.

Στη διάρκεια των μαθημάτων, που ξεκίνησαν στις 9 Νοεμβρίου 1019 και ολοκληρώθηκαν το Μάρτιο του 2020, όλοι οι σπουδαστές έκαναν πρακτική άσκηση στα νοσοκομεία της Μόσχας. Το σεμινάριο ολοκλήρωσαν με επιτυχία 81 άτομα. Για την χορήγηση των πιστοποιητικών οι σπουδαστές πέρασαν επιτυχώς μια τελική συνέντευξη. Τα πιστοποιητικά τα παρέδωσε ο σεβασμιότατος επίσκοπος Ορέχοβο-Ζούγιεβο κ. Παντελεήμων, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας της Εκκλησίας της Ρωσίας και επικεφαλής της Επιτροπής Νοσοκομειακής Υπηρεσίας στο Επισκοπικό Συμβούλιο της Μόσχας. Όσοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα μπορούν να διανεμηθούν στο μέλλον ως εθελοντές στα ινστιτούτα της Μόσχας.
Ο Σεβασμιότατος σημείωσε στους απόφοιτους: «Αν είστε κοντά στο Θεό και μάθετε τις αρετές του Χριστού: ταπεινότητα, πραότητα, μετάνοια και έλεος, τότε η παρουσία σας στο νοσοκομείο θα είναι μια ζωντανή μαρτυρία της αγάπης που χρειάζονται οι άρρωστοι». Οι απόφοιτοι έχουν διδαχθεί, στη διάρκεια των σεμιναρίων, ορθόδοξη ανθρωπολογία, ιεραποστολή και τις ιδιαιτερότητες της νοσοκομειακής υπηρεσίας καθώς και την ψυχολογία του αρρώστου. Ακόμα, εκπαιδεύτηκαν να βοηθούν τους ηλικιωμένους και να επικοινωνούν σωστά με τους αγαπημένους τους. Επιπλέον, διδάχθηκαν πώς να επικοινωνούν με τους ετοιμοθάνατους και τους συγγενείς τους στους θαλάμους των νοσοκομείων.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν νοσοκομειακούς ιερείς στη διάρκεια των μαθημάτων, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις και τους ενημέρωσαν για τις συχνότερες ερωτήσεις των ασθενών ενώ τους τόνισαν την ιδιαιτερότητα επικοινωνίας με τα παιδιά και τους γονείς τους αλλά και με άτομα με ψυχικές ασθένειες.

Το πρώτο σεμινάριο είχε πραγματοποιηθεί το 2018 με 102 συμμετέχοντες πολλοί από τους οποίους βοηθούν τους ιερείς στα νοσοκομεία της Μόσχας σαν εθελοντές. Η Επιτροπή Υπηρεσιών Νοσηλευτικής στο πλαίσιο του Επισκοπικού Συμβουλίου της Μόσχας ιδρύθηκε το 2018 με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου με σκοπό την οργάνωση του έργου της Μητρόπολης Μόσχας στα ιατρικά ιδρύματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων