29/01/2021 29/01/2021 Σημείο θέρμανσης για αστέγους με 30 θέσεις άνοιξε με τη συνεργασία της τοπικής Ορθόδοξης Επισκοπής στο Τολιάτι. Σκοπός η παροχή ζεστασιάς σε ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι, αλλά δεν βρίσκουν θέση στο κρατικό καταφύγιο. Το σημείο θέρμανσης είναι μια μεγάλη σκηνή, όπου οι άστεγοι μπορούν να περάσουν τη νύχτα, να λαμβάνουν ζεστά γεύματα και πρώτες βοήθειες....
29 Ιανουαρίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2021 - 9:37

Σημείο θέρμανσης για αστέγους στο Τολιάτι

Διαδώστε:
Σημείο θέρμανσης για αστέγους στο Τολιάτι

Σημείο θέρμανσης για αστέγους με 30 θέσεις άνοιξε με τη συνεργασία της τοπικής Ορθόδοξης Επισκοπής στο Τολιάτι. Σκοπός η παροχή ζεστασιάς σε ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι, αλλά δεν βρίσκουν θέση στο κρατικό καταφύγιο. Το σημείο θέρμανσης είναι μια μεγάλη σκηνή, όπου οι άστεγοι μπορούν να περάσουν τη νύχτα, να λαμβάνουν ζεστά γεύματα και πρώτες βοήθειες. Ταυτόχρονα, τέσσερα άτομα με αναπηρίες ζουν μόνιμα σε αυτό: δεν έχουν σπίτι και τα κοινωνικά ιδρύματα της Σαμάρα δεν τους έχουν δεχθεί ακόμη

«Έχει ακόμα πολύ κρύο. Σε πολλές πόλεις της Ρωσίας το κρύο θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πάντα ιδιαίτερα δύσκολο για τους άστεγους, γι’ αυτό το λόγο το άνοιγμα τέτοιων κέντρων είναι ζωτικής σημασίας για τους άστεγους. Και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι εμφανίζονται όλο και περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες, διότι σε αυτήν την περίπτωση το νοιάξιμο σώζει ζωές. Αλλά είναι σημαντικό όχι μόνο να δοθεί σε ένα άτομο καταφύγιο και φαγητό, αλλά και να βοηθηθεί στην αποκατάστασή του, να του παρέχουμε συστηματική βοήθεια. Και τέτοια εκκλησιαστικά έργα λειτουργούν ήδη σε διαφορετικές περιοχές της Ρωσίας», δήλωσε η Ιρίνα Μεσκόβα, επικεφαλής του τμήματος βοήθειας των αστέγων του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας.

Το σημείο θέρμανσης στο Τολιάτι

Επίσης τον Ιανουάριο, το Λεωφορείο του Ελέους στο Κίροφ άρχισε τη λειτουργία του, ενώ τον Δεκέμβριο ένα άλλο εμφανίστηκε και στο Μαγκνιτογκόρσκ. Οι εθελοντές άρχισαν να προσφέρουν ζεστό φαγητό, ζεστά ρούχα, προϊόντα υγιεινής στους άστεγους και τους άπορους σε διάφορα μέρη της πόλης.

Του Κίροφ είναι το 16ο Εκκλησιαστικό Λεωφορείο «του Ελέους». Το προηγούμενο άρχισε την προσφορά βοήθειας τον Δεκέμβριο στο Μαγκνιτογκόρσκ.

Το 2020, τα εκκλησιαστικά λεωφορεία του ελέους εμφανίστηκαν, επίσης, στο Τομσκ και την Ούφα.

Στη Ρωσία, με τη βοήθεια της Εκκλησίας, λειτουργούν περισσότερα από 90 καταφύγια για τους άστεγους. Στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της εκκλησίας, οι άστεγοι λαμβάνουν βοήθεια για την τακτοποίηση εγγράφων, την απασχόληση, την αγορά εισιτηρίων για την πατρίδα τους και την εύρεση συγγενών.

Διαβάστε επίσης: Στρογγυλή Τράπεζα για βοήθεια σε ηλικιωμένους

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων