27/02/2021 28/02/2021 Επίσκεψη στoν Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, που είναι και Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας στη Σόφια, πραγματοποίησε η νέα Πρέσβης της Ρωσίας στην Βουλγαρία, Ελεονώρα Μιτροφάνοβα Βαλεντίνοβνα την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. Την Πρέσβη υποδέχθηκαν ο προϊστάμενος του Πατριαρχικού Μετοχίου, Αρχιμανδρίτης κ. Βασσιανός Ζμέγεφ, και ο γραμματέας, πρωθιερέας Ευγένιος Παβελτσούκ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης,...
27 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:13
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2021 - 0:59

Σόφια: Η Πρέσβης της Ρωσίας στο Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας

Διαδώστε:
Σόφια: Η Πρέσβης της Ρωσίας στο Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας

Επίσκεψη στoν Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, που είναι και Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας στη Σόφια, πραγματοποίησε η νέα Πρέσβης της Ρωσίας στην Βουλγαρία, Ελεονώρα Μιτροφάνοβα Βαλεντίνοβνα την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Την Πρέσβη υποδέχθηκαν ο προϊστάμενος του Πατριαρχικού Μετοχίου, Αρχιμανδρίτης κ. Βασσιανός Ζμέγεφ, και ο γραμματέας, πρωθιερέας Ευγένιος Παβελτσούκ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχιμανδρίτης κ. Βασσιανός ενημέρωσε την κ. Μιτροφάνοβα για την ιστορία και τα προσκυνήματα του ναού. Επίσης, η Ρωσίδα διπλωμάτης προσκύνησε τα ιερά λείψανα του Αγίου Σεραφείμ Σόμπολεφ, Αρχιεπισκόπου Μπουγκουτσάρ και Θαυματουργού Σόφιας, τα οποία φυλάσσονται στην κρύπτη του ναού και η μνήμη του τιμήθηκε από την Εκκλησία της Βουλγαρίας ανήμερα της επίσκεψης.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο προϊστάμενος του Πατριαρχικού Μετοχίου δώρισε στην Ρωσίδα Πρέσβη μια εικόνα του Αγίου Σεραφείμ και ευχήθηκε να έχει με την βοήθεια του Θεού κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα της.

 

 

 

 

 

Ο Άγιος Σεραφείμ Σόμπολεφ, Αρχιεπίσκοπος Μπουγκουτσάρ και Θαυματουργός Σόφιας – ένας Άγιος που ενώνει την Εκκλησία της Βουλγαρίας και την Ρωσική Εκκλησία

Ο Άγιος Σεραφείμ (1881-1950) είναι ένας Άγιος που ενώνει την Εκκλησία της Βουλγαρίας και την Ρωσική Εκκλησία. Ήταν ιεράρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αν και την άνοιξη του 1921, μετακόμισε στη Βουλγαρία, όπου παρέμεινε ως το τέλος των ημερών του.

Η κατάταξη του Αγίου Σεραφείμ στο Αγιολόγιο της Ρωσικής Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας. Σε αυτή συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων