13/08/2021 13/08/2021 Την ξύλινη Εκκλησία του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ κατάφεραν να σώσουν οι πυροσβέστες της ρωσικής πόλης Μίρνι στη μέση της Σιβηρίας ενώ οι αρχαίες Εικόνες αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο σύμφωνα με την περιφερειακή διεύθυνση του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης. “Λάβαμε μήνυμα από αυτόπτες μάρτυρες ότι ο Ξύλινος Ναός είχε πάρει...
13 Αυγούστου, 2021 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2021 - 8:45

Σώθηκε ξύλινη Εκκλησία από φωτιά στη Σιβηρία

Διαδώστε:
Σώθηκε ξύλινη Εκκλησία από φωτιά στη Σιβηρία

Την ξύλινη Εκκλησία του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ κατάφεραν να σώσουν οι πυροσβέστες της ρωσικής πόλης Μίρνι στη μέση της Σιβηρίας ενώ οι αρχαίες Εικόνες αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο σύμφωνα με την περιφερειακή διεύθυνση του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης.

“Λάβαμε μήνυμα από αυτόπτες μάρτυρες ότι ο Ξύλινος Ναός είχε πάρει φωτιά και μέσα σε πέντε λεπτά το προσωπικό έφτασε στο σημείο και διαπίστωσαν ότι υπήρχε καπνός μέσα στο κτίριο” αναφέρει το μήνυμα και συνεχίζει “οι δυνάμεις ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες ενώ ειδικευμένο προσωπικό αφαίρεσε τις Εικόνες από τους χώρους που υπήρχε καπνός και τις παρέδωσαν στους πιστούς που βρισκόντουσαν απέξω για να μεταφερθούν σε ασφαλή απόσταση”.

Συνολικά 24 άτομα επιχείρησαν στη πυρκαγιά ενώ  δεν υπήρχαν άνθρωποι εντός του Ναού και δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματία. Η φωτιά κατασβέστηκε αμέσως ενώ στη συνέχεια οι πυροσβέστες επιθεώρησαν τους χώρους του Ναού και τους τοίχους για κρυφές εστίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων