28/11/2020 28/11/2020 Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν οι συντηρητές των τοιχογραφιών στην ιστορική Μονή Βισόκι Πετρόφκι στη Μόσχα.  Κατά τη διάρκεια των έργων συντήρησης που πραγματοποιείται από επιστημονική ομάδα ανακαλύφθηκαν στρώματα από τις τοιχογραφίες του καθολικού της Μονής που χρονολογούνται τον 18ο με 19ο αιώνα και είχαν καλυφθεί από νεότερες τεχνοτροπίες. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι...
28 Νοεμβρίου, 2020 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2020 - 16:15

Σπουδαία ανακάλυψη σε ιστορική Μονή της Μόσχας

Διαδώστε:
Σπουδαία ανακάλυψη σε ιστορική Μονή της Μόσχας

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν οι συντηρητές των τοιχογραφιών στην ιστορική Μονή Βισόκι Πετρόφκι στη Μόσχα. 

Κατά τη διάρκεια των έργων συντήρησης που πραγματοποιείται από επιστημονική ομάδα ανακαλύφθηκαν στρώματα από τις τοιχογραφίες του καθολικού της Μονής που χρονολογούνται τον 18ο με 19ο αιώνα και είχαν καλυφθεί από νεότερες τεχνοτροπίες.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι συντηρητές βρέθηκαν αναπαραστάσεις στις οποίες απεικονίζονται σκηνές από τον ιερό νιπτήρα, την Ανάσταση του Κυρίου, της Αγίας Τριάδος και ουρανίων ταγμάτων.

Σύμφωνα με το interfax-religion.ru δημιουργός κατά πάσα πιθανότητα των έργων είναι Ιβάν Σεργκέεβιτς Σούσκιν. Η κατασκευή του ναού ξεκίνησε στα τέλη του 17ου αιώνα από την Τσαρίνα Νατάλια, μητέρα του Πέτρου Α’. Αργότερα, ο ναός έγινε χώρος ανάπαυσης περισσότερων από 20 εκπροσώπων αυτής της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του παππού και της γιαγιάς του πρώτου Ρώσου αυτοκράτορα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων