01/03/2020 01/03/2020 Τα αποτελέσματα της Αδελφικής Σύναξης στο Αμμάν σχολίασε, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο RIA NOVOSTI, o Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. “Ο στόχος της σύναξης ήταν να εδραιωθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των αδελφών Εκκλησιών, η συμβολή στις ειρηνικές εν Χριστώ σχέσεις μεταξύ τους, η προστασία της...
01 Μαρτίου, 2020 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 11:21

Στα αποτελέσματα της Σύναξης στο Αμμάν αναφέρθηκε ο Μητρ. Ιλαρίων

Διαδώστε:
Στα αποτελέσματα της Σύναξης στο Αμμάν αναφέρθηκε ο Μητρ. Ιλαρίων

Τα αποτελέσματα της Αδελφικής Σύναξης στο Αμμάν σχολίασε, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο RIA NOVOSTI, o Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

“Ο στόχος της σύναξης ήταν να εδραιωθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των αδελφών Εκκλησιών, η συμβολή στις ειρηνικές εν Χριστώ σχέσεις μεταξύ τους, η προστασία της ενότητας των Ορθόδοξων Εκκλησιών και η επανέναρξη του διαλόγου με προσευχή και ελπίδα για ειρήνευση και τερματισμό της διχόνοιας», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, τόνισε, ότι:

“Στο Δελτίο Τύπου υπογραμμίζεται ότι τα ζητήματα που αφορούν ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο, μεταξύ άλλων και η αυτοκεφαλία, πρέπει να επιλύονται με το πνεύμα του πανορθόδοξου διαλόγου και μέσω του πανορθόδοξου συμβιβασμού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων