11/10/2021 11/10/2021 Στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα ιερούργησε χθες, 10 Οκτωβρίου 2021 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος επί τη εορτή του νέου Αγίου Μάρτυρα Πέτρου, Μητροπολίτη Κρουτίτσκι (1937), που φυλακίστηκε και μαρτύρησε την εποχή των Μπολσεβίκων και αγιοκατατάχθηκε μόλις το 1999.  Κατά τη διάρκεια της λιτανείας, που ακολούθησε, ακούστηκαν...
11 Οκτωβρίου, 2021 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2021 - 9:28

Στη Μόσχα γιόρτασαν τη μνήμη του νέου Αγίου Πέτρου

Διαδώστε:
Στη Μόσχα γιόρτασαν τη μνήμη του νέου Αγίου Πέτρου

Στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα ιερούργησε χθες, 10 Οκτωβρίου 2021 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος επί τη εορτή του νέου Αγίου Μάρτυρα Πέτρου, Μητροπολίτη Κρουτίτσκι (1937), που φυλακίστηκε και μαρτύρησε την εποχή των Μπολσεβίκων και αγιοκατατάχθηκε μόλις το 1999. 

Κατά τη διάρκεια της λιτανείας, που ακολούθησε, ακούστηκαν προσευχές προς απαλλαγή από τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς και μια αναφορά στους γιατρούς: «Για το θυσιαστικό κατόρθωμα των γιατρών μας, Θεέ Παντοκράτορα, δίνε τους ακλόνητη υγεία, δύναμη και αντοχή πνεύματος, εν σοφία επιτέλεσε έργα για το καλό του λαού μας και εργάσου μέσω αυτών για τη θεραπεία των πασχόντων δούλων σου.  Προσευχόμαστε θερμά σε Σένα, αντιλαβού, σώσον, ελέησον».

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων