23/10/2020 23/10/2020 Τη ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία επισκέφθηκε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας,  Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα αυτή. Ο Ρώσος Ιεράρχης επισκέφτηκε το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στη βάση, συνομίλησε με τον στρατιώτες για τη χριστιανική πίστη και απάντησε στις...
23 Οκτωβρίου, 2020 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2020 - 12:44

Στη ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ

Διαδώστε:
Στη ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ

Τη ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία επισκέφθηκε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας,  Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα αυτή. Ο Ρώσος Ιεράρχης επισκέφτηκε το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στη βάση, συνομίλησε με τον στρατιώτες για τη χριστιανική πίστη και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ συναντήθηκε, επίσης, με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Συρία, Αλεξάντερ Βλαντιμίροβιτς Εφίμοφ. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τη συνεχή υποστήριξή του στο έργο της Αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δαμασκό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα αρχαία χριστιανικά ιερά της χώρας, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετέβη στην πόλη Μααλούλα και στον ιερό ναό Αγίων μαρτύρων Σεργίου και Βάκχου, όπου θαύμασε μια από τις αρχαιότερες Αγίες Τράπεζες, που κατασκευάσθηκε από αρχαίο ειδωλολατρικό βωμό.

Στη συνέχεια ο Mητροπολίτης Ιλαρίων μετέβη στην γυναικεία ορθόδοξη Iερά Mονή Αγίας πρωτομάρτυρος Θέκλης, όπου ασπάσθηκε τα λείψανά της και συναντήθηκε με τον πνευματικό και τις αδελφές της μονής.

Το 2013, η πόλη καταλήφθηκε από ενόπλους ισλαμιστές, οι οποίοι λεηλάτησαν τη μονή και απήγαγαν μοναχές. Μετά την απελευθέρωση της περιοχής, η μονή αναστηλώθηκε με την υποστήριξη Ρώσων ευεργετών.

Στην επίσης γυναικεία Ιερά Μονή της Σεϊδανάγιας ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ασπάσθηκε τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Σεϊδανάγιας. Η καθηγουμένη της μονής μοναχή Φεβρωνία αφηγήθηκε στο Σεβασμιώτατο την ιστορία και περιέγραψε τη σύγχρονη ζωή της μονής.

Την ίδια ημέρα στη Δαμασκό ο ιεράρχης επισκέφθηκε τόπους, που συνδέονται με τη ζωή του Αγίου Αποστόλου Παύλου.

Στο ταξίδι συνοδεύουν τον πρόεδρο του ΤΕΕΣ ο αντιπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών στον πατριαρχικό θρόνο της Αντιοχείας ηγούμενος Αρσένιος Σοκολώφ, ο γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και ο υποδιάκονος Βιατσεσλάφ Λι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων