09/05/2022 09/05/2022 Την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, για τον εορτασμό της 77ης επετείου νίκης κατά του Φασισμού στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όπως αποκαλείται στη Ρωσία ο Β’ Π.Π., παρακολούθησε σήμερα, 9 Μαΐου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Πριν την έναρξη της παρέλασης, στην οποία συμμετείχαν 11.000 άτομα,...
09 Μαΐου, 2022 - 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2022 - 17:06

Στη στρατιωτική παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης» ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Στη στρατιωτική παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης» ο Πατριάρχης Μόσχας

Την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, για τον εορτασμό της 77ης επετείου νίκης κατά του Φασισμού στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όπως αποκαλείται στη Ρωσία ο Β’ Π.Π., παρακολούθησε σήμερα, 9 Μαΐου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, στην οποία συμμετείχαν 11.000 άτομα, έβγαλε λόγο ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Χθες, 8 Μαΐου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κατέθεσε στεφάνι στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο του Αλεξάνδρου κοντά στο Τείχος του Κρεμλίνου.

Μετά την κατάθεση στεφάνου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ έπειτα η φιλαρμονική του Στρατού απέδωσε τον Εθνικό Ύμνο της Ρωσίας.

Ο προκαθήμενος, οι ιεράρχες και οι κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έψαλλαν το «Αιωνία η Μνήμη» για τους «ηγέτες και πολεμιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την πίστη και την Πατρίδα» και το «Χριστός Ανέστη».

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων