24/01/2020 24/01/2020 Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες για την ολοκλήρωση του ναού των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ρωσία. Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση καλλιτεχνικών και τεχνικών συμβουλίων που μετέχουν στο έργο, προκειμένου να αξιολογήσουν την πορεία των εργασιών και να θέσουν χρονοδιαγράμματα και προτεραιότητες για τη συνέχεια....
24 Ιανουαρίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 8:11

Στην τελική ευθεία ο Ναός των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαδώστε:
Στην τελική ευθεία ο Ναός των Ενόπλων Δυνάμεων

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες για την ολοκλήρωση του ναού των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ρωσία. Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση καλλιτεχνικών και τεχνικών συμβουλίων που μετέχουν στο έργο, προκειμένου να αξιολογήσουν την πορεία των εργασιών και να θέσουν χρονοδιαγράμματα και προτεραιότητες για τη συνέχεια.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόϊγκου, ο Μητροπολίτης Κρουτίτσης και Κολόμνας της Πατριαρχικής Περιφερείας Μόσχας, κ. Ιουβενάλιος, ο αρχιτέκτονας του Ναού Ντμίτρι Σμιρνόφ και πολλοί άλλοι.

Πριν από τη συνάντηση παρουσιάστηκε η ψηφιδωτή εικόνα του Σωτήρος που βρίσκεται στο θώλο της εκκλησίας, η οποία σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σμιρνόφ είναι η μεγαλύτερη εικόνα του προσώπου του Χριστού στον κόσμο.


Στη συνάντηση, ο Υπουργός Άμυνας υπενθύμισε στο ακροατήριο ότι το 2020 ανακηρύχθηκε ώς Έτος Μνήμης και Δόξης του Ρωσικού Λαού, και πως ο βασικός ναό θα πρέπει να ανοίξει μέχρι τις 9 Μαΐου.
Η κατασκευή του βασικού ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποιείται από δωρεές, προσφορές στρατιωτών, καθώς και από όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες και οργανισμούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων