23/11/2020 23/11/2020 Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Ιλαρίων συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσίας στη Σερβία κ. Μποτάν Χαρτσένκο.  Ο Μητροπολίτης βρίσκεται στο Βελιγράδι ως αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου από το...
23 Νοεμβρίου, 2020 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2020 - 16:35

Στην Πρεσβεία της Ρωσίας στη Σερβία ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ

Διαδώστε:
Στην Πρεσβεία της Ρωσίας στη Σερβία ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ

Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Ιλαρίων συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσίας στη Σερβία κ. Μποτάν Χαρτσένκο. 

Ο Μητροπολίτης βρίσκεται στο Βελιγράδι ως αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου από το βράδυ του Σαββάτου όταν και φτάνοντας συναντήθηκε με μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβίας και προσκύνησε την σωρό του Πατριάρχη ενώ την Κυριακή το πρωί κατά την Εξόδιο Ακολουθία εκφώνησε Επικήδειο λόγο εκ μέρους του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Στη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρέσβη στη Σερβία ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ αναφέρθηκε στον μακαριστό Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας ενώ συζήτησαν για την κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων και στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας.

Στο τέλος της συνάντησης ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίωνας παρουσίασε το νέο του βιβλίο στον Ρώσο διπλωμάτη και που αφορά τις ερωτήσεις για την Θρησκεία και την Εκκλησία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων