07/03/2019 07/03/2019 Την Ταϊλάνδη επισκέφθηκε ο Έξαρχος του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας Σέργιος. Εκεί συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της  ρωσική εκκλησίας στην χώρα, Αρχιμανδρίτη Όλεγκ Τσερεπάνιν, Ιερείς αλλά και εκπροσώπους της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ταϊλάνδη. Η επίσκεψή του αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης του Πατριαρχείου Μόσχας να δημιουργήσει Μητρόπολη στην Ταϊλάνδη. Ο...
07 Μαρτίου, 2019 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2019 - 12:49

Στην Ταϊλάνδη ο Μητρ. Σιγκαπούρης

Διαδώστε:
Στην Ταϊλάνδη ο Μητρ. Σιγκαπούρης

Την Ταϊλάνδη επισκέφθηκε ο Έξαρχος του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας Σέργιος.

Εκεί συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της  ρωσική εκκλησίας στην χώρα, Αρχιμανδρίτη Όλεγκ Τσερεπάνιν, Ιερείς αλλά και εκπροσώπους της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ταϊλάνδη.

Η επίσκεψή του αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης του Πατριαρχείου Μόσχας να δημιουργήσει Μητρόπολη στην Ταϊλάνδη. Ο Μητρ. Σιγκαπούρης περιέγραψε τα σχέδια για την οργανωτική δομή που θα δημιουργηθεί.

Επίσης, χοροστάτησε της θείας λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Μπανγκόκ και εν συνεχεία επισκέφθηκε για λίγο το Πουκέτ πριν αναχωρήσει για την Σεούλ.

Σημειώνεται ότι η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που συνεδρίασε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, αποφάσισε να δημιουργήσει τέσσερις νέες Μητροπόλεις στην περιοχή.

Οι Μητροπόλεις που θα δημιουργηθούν είναι οι εξής:

της Σιγκαπούρης, που περιλαμβάνει τη Σιγκαπούρη, Ινδονησία και Μαλαισία με αρχιερέα της Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας
τη Κορέας, που περιλαμβάνει την  Βόρεια και τη Νότια Κορέα με αρχιερέα της Κορέας
της Ταϊλάνδης, που περιλαμβάνει την Ταϊλάνδη, την Καμπότζης, του Λάος και της Μιάνμα με αρχιερέα Μπανγκόκ και Πνομπέν
των Φιλλιπίνων και του Βιετνάμ, που περιλαμβάνει τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ με αρχιερέα Μανιλα και Χανόι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων