27/09/2023 04/10/2023 Με τους κληρικούς και τον εργαζόμενο του Μετοχίου του Πατριαρχείου Μόσχας στη Σόφια οι οποίοι απελάθηκαν πρόσφατα από τη Βουλγαρική πρωτεύουσα, συναντήθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος στην έδρα του Τμήματος στη Μόσχα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023,...
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2023 - 13:35

Στήριξη εξέφρασε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στους απελαθέντες του Πατριαρχείου Μόσχας από τη Σόφια

Διαδώστε:
Στήριξη εξέφρασε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στους απελαθέντες του Πατριαρχείου Μόσχας από τη Σόφια

Με τους κληρικούς και τον εργαζόμενο του Μετοχίου του Πατριαρχείου Μόσχας στη Σόφια οι οποίοι απελάθηκαν πρόσφατα από τη Βουλγαρική πρωτεύουσα, συναντήθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος στην έδρα του Τμήματος στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, η Βουλγαρία απέλασε τον προϊστάμενο του Μετοχίου του Πατριαρχείου Μόσχας στη Σόφια Αρχιμανδρίτη Βασσιανό Ζμέγεφ, τον πρωθιερέα Ευγένιο Παβελτσούκ και έναν υπάλληλο του Μετοχίου κατηγορώντας τους ότι εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Μόσχας. Η απόφαση χαρακτηρίστηκε «σατανική» από τη Ρωσική πρεσβεία στη Σόφια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κληρικοί και ο υπάλληλος αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες της κράτησης και της απέλασής τους.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος εξέφρασε τη συμπαράστασή του εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου για τα όσα υπέστησαν οι απελαθέντες και επίσης καταδίκασε τα μεροληπτικά και ταπεινωτικά, όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα που ελήφθησαν κατά των εκπροσώπων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Βουλγαρία απέλασε τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια

Η Ρωσική Εκκλησία αντιδρά για την απέλαση κληρικών της από τη Βουλγαρία

Στο Ρωσικό ΥΠΕΞ ο Βούλγαρος Πρέσβης για την απέλαση κληρικών του Πατριαρχείου Μόσχας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων